2022 Crypto Boot Camp

Брзината и обемот на промени на пазарите на крипто средства се забрзаа низ целиот свет, при што воспоставените финансиски институции сè повеќе влегуваат во секторот, додека регулаторите бараат да го задржат темпото. Неодамнешните настани од висок профил и нестабилноста на пазарот доведоа до зголемени повици за контрола и регулаторни контроли. Навигацијата во оваа средина со брзо темпо, во понекогаш раздвоена регулаторна рамка, може да биде предизвик.

Оваа серија на виртуелни семинари ќе обезбеди увид за тоа како се менува регулаторниот пејзаж и ќе разговара за иднината на крипто во секторот за финансиски услуги. Подолу се прикажани детали за нашата серија од 2022 година.

Ве молиме кликнете овде за да ги видите снимките од серијата 2021 година .

Крипто Eкосистем

ГЛЕДАЈТЕ ГО СНИМАЊЕТО

Оваа сесија за обука ги објаснува главните крипто правни структури и учесниците во крипто екосистемот, вклучувајќи размени, паричници и чувари.
Говорници:  Марк Симпсон ; Џулијан Хуи ; Штефи Илегемс ; Субатра Тиручитампалам ; Сара Вилијамс


Интегрирање на крипто во воспоставените финансиски услуги
Дел 1: средства и огласи

Четврток, 29 септември, 10:00 часот BST / 17:00 HKT

Овој панел ќе разговара за структурирањето на фондовите и предизвиците за конвенционалните фондови кои инвестираат во крипто средства, вклучително и дискусија за крипто како дел од управувањето со богатството и порастот на токенизираните обврзници.
Говорници:  Бил Фугл ; Џој Лам ; Стефани Магнус ; Кетрин Мартугин ; Ансгар Шот


Интегрирање на крипто во воспоставените финансиски услуги
Дел 2: практични размислувања

Вторник, 11 октомври, 9:00 часот BST / 16:00 часот HKT

Овој панел ќе опфати практични прашања како што се порамнување во крипто, усогласеност со барањата за заштита/чувар и аутсорсинг, територијалноста на понудите и регулаторни предупредувања до потрошувачите.
Говорници:  Карен Ман ; Мелоди Хој; Џулијан Хуи ; Шемира Џеваратнам ; Субатра Тиручитампалам


Крипторизик: значителни правни и регулаторни ризици

Четврток, 3 ноември, 16:00 GMT / 12:00 EDT

Овој панел ќе ги разгледа различните клучни области на ризик во секторот, вклучувајќи финансиски криминал, судски спорови и регулаторно спроведување, прашања за санкции, даночна усогласеност и сајбер безбедност.
Говорници:  Филип Анет ; Џенифер Конорс ; Алекс Лами ; Тејлор Рид ; Ејден О’Лири ; Сара Вилијамс


Длабоко нурне во NFT

Вторник, 15 ноември, 9.00 часот по Гринич / 17.00 часот HKT

Овој панел ќе го разгледа порастот на незаменливи токени (NFT) во игрите, дигиталните уметности и многу повеќе и меѓусебната поврзаност со регулативата за финансиски услуги.
Говорници:  Мануел Лоренц ; Сју Меклин ; Ешлин Перумал ; Куларат Фонгсатапорн ; Оливие Ван ден Брук


Дефи

Четврток, 1 декември, 16:00 GMT / 11:00 EST

Што е „DeFi“ (децентрализирано финансии)? Овој панел ќе ја разгледа меѓусебната поврзаност со регулативата за финансиски услуги и разбирањето на уделот на DeFi.
Говорници:  Ирис Барсан ; Пола Де Биаз ; Габриел Гомез-Џиљо ; Алфонсо Мартинез-Бејарано ; Тејлор Рид ; Ејден О’Лири


Раст на крипто: прибирање капитал, М&А и зголемување

Вторник, 6 декември, 16:00 GMT / 11:00 EST

Нашиот последен панел ќе ги разгледа проблемите во растот на крипто-бизнисот, вклучително и зголемувањето на обемот, М&А водени од крипто, финансирањето, ризикот и реструктуирањето.
Говорници: Дебра Дандено ; Хејден Хендерсон ; Лоренс Ли ; Марк Симпсон

Ве молиме имајте предвид : упатството на високо ниво дадено на овие сесии не е наменето да биде сеопфатен правен совет.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

You have not selected any currencies to display