Акциите на Ford – Моментално Најдобра Инвестиција

Цената на акциите на Ford се затвори во зелено на 14,30 долари со пораст од 1,71%

Мултинационалниот производител на автомобили со седиште во САД – Форд се чини дека моментлано е добра инвестиција за 2023 година од техничка гледна точка. Врз основа на неодамнешните податоци за цените, пазарната капитализација во вторникот беше забележана на 57,49 милијарди долари.

Главниот извршен директор на Ford Motor, Џим Фарли, во вторникот изјави дека производителот на автомобили ќе треба да произведува повеќе компоненти за електрични возила во сопствените фабрики, така што „секој има улога“ во иднина. Електричните возила ќе бараат 40% помалку труд од постојните возила со согорување за производство.

NYSE: Цената на акциите на FORD на неделен графикон

На неделна основа, цената на акциите на Форд изгледа интензивно над табелата. Купувачите агресивно инвестираат во средства и на тој начин ја црпат седмата зелена неделна свеќа досега. Овој неверојатен нахакан митинг влијаеше на новите трговци. Исто така, акцијата на цените покажува шема со двојно дно, видлив знак на силна позитивност кај оваа акција.

На 15 ноември, цената на акциите на NYSE: FORD се затвори во зелено на марката 14,30 долари заедно со пораст од 1,71%. Иако во последните неколку месеци, биковите се мачеа со распродажба, но црвената зона на нестабилност – подвижниот просек од 200 дена обезбеди ценовна пумпа двапати пред овој континуиран митинг. Овој тековен митинг ја достигнува ознаката од 20 долари (0,618 ниво на фиб прелистување) како следно ниво на отпор. 

Бидејќи 200 DMA е под цената на акциите на Форд , но на дневната табела, биковите се борат под 200-дневната ЕМА. Купувачите треба да ја претворат оваа област во поддршка. Поточно, индикаторот RSI продолжува да расте и сега е присутен на ознаката 63.

Заклучок

200-дневната ЕМА останува како најновата нагорна пречка и купувачите треба да ја надминат наскоро. Напротив, цената на акциите на Ford изгледа силно на неделната табела, па купувачите продолжуваат да ја акумулираат.

Ниво на поддршка – 13 и 11 долари

Ниво на отпор – 17 и 20 долари

CoinLedger is the leading cryptocurrency tax software on the market. Simply connect your exchanges and wallets and let CoinLedger calculate your taxes in minutes. Import generated forms into your preferred tax filing software such as TurboTax or TaxAct or send it to your tax professional.

Learn more about the CoinLedger

Одрекување 

Ставовите и мислењата наведени од авторот, или кои било луѓе именувани во овој напис, се само за информативни идеи и тие не воспоставуваат финансиски, инвестициски или други совети. Инвестирањето или тргувањето со крипто средства доаѓа со ризик од финансиска загуба.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.