Анализа на Цената на Bitcoin Gold – Пораст на Вредноста со над 1000%

Биткоин златната монета (BTG) минатата ноќ ја скрши надолната линија на трендот. Инвеститорите на BTG се движат кон 200-DMA како нахакан бариера денес. Шпекулантите забележаа неверојатен пораст од 1014% во обемот на тргување до 64,4 милиони долари минатата ноќ. Неодамнешната нестабилност на Bitcoin Gold Coin (BTG) ги урна надежите на мечките бидејќи тие имаа за цел да ја срушат цената под 20 долари. Синоќа цената на активата премина остра странична зона на дневната ценовна скала.

Во месецот август доминираа продавачите на токенот BTG бидејќи цената се гледаше под надолната линија на трендот (долу на табелата). Продавачите континуирано го претвораат секој RSI во продажба. Подоцна, купувачите може да се борат со секое замавнување по избивање на надолната линија на трендот.

Корелацијата помеѓу биткоин и биткоин златници според индикаторот за коефициент на корелација на дневната скала на цени е 0,86. Затоа, БТК се тргува повисоко на ознаката од 25,1 американски долари во однос на USDT во интрадневната трговска сесија. Слично на тоа, цената на парот BTC/ BTG е зголемена за 13,6% на 0,001262 Satoshis.

Пазарот достигна 440 милиони долари со добивка од 14,5% во последните 24 часа. Инвеститорите на BTG се приближуваат до 200-DMA како нахакан бариера денес. Во меѓувреме, шпекулантите забележаа неверојатен пораст од 1014% во обемот на тргување до 64,4 милиони долари минатата ноќ. Ова неверојатно зголемување на обемот ја одразува акумулацијата на нови инвеститори.

Борба за цени на 200-DMA

На дневната скала на цените, индикаторот RSI ја премина полу-линијата (50-точка) по пресврт од пониските нивоа. Слично на тоа, MACD ќе покаже нахакан кросовер денес; Иако и двете подвижни линии остануваат во негативни региони.

Заклучок

Bitcoin Gold Coin (BTG) сè уште гледа во хоризонтален опсег под 26,5 долари и покрај добивката од 14,5%. Сега мечките се обидуваат да ја задржат цената на БТК под 200-дневната SMA.

Ниво на поддршка – 20 и 14 долари

Ниво на отпор – 40 и 50 долари

Одрекување 

Ставовите и мислењата наведени од авторот, или кои било луѓе именувани во овој напис, се само за информативни идеи и тие не воспоставуваат никаков финансиски, инвестициски или друг совет. Инвестирањето или тргувањето со крипто средства доаѓа со ризик од финансиска загуба.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.