Артур Хејс Објаснува Зошто Цената на Ethereum ќе се Зголеми по Спојувањето

Спојувањето е претстојната надградба на блокчејнот Ethereum. Ќе го префрли консензусниот алгоритам од PoW на PoS. Овој потег ќе го направи блокчејнот Ethereum енергетски ефикасен.

Извршниот директор на BitMEX надополнува на Ethereum

Артур Хејс, ко-основачот на BitMEX, популарен трговец и ентузијаст за криптовалути, неодамна зборуваше за најочекуваната надградба на блокчејнот Ethereum. Во интервју за веб-страница за вести, Хејс рече дека „Тој долго време беше на блокчејн Ethereum, бидејќи се очекува неговото издавање да падне по надградбата. Во зависност од опаѓањето на понудата на средството и останувањето на побарувачката за него, вредноста може да се зголеми.

Хејс истакна дека намалувањето на блокчејнот после спојувањето може да биде значителен нагорен катализатор, до тој степен што може да се покаже како многу помоќен од сегашната макро средина, која бара ризични средства – вклучувајќи криптовалути и акции – намалено како централните банки на глобално ниво се ориентирани кон преземање чекор против инфлацијата

Се очекува спојувањето да ја намали дневната стапка на емисија на Ethereum на 1.600 ETХ, од скоро 13.000 ETH секој ден. Имајќи го предвид мрежното согорување на Ethereum значителен дел од трошоците за трансакции, некои дури препорачуваат дека крипто средствата може да станат дефлациски во наредните години.

Тој смета дека ако DeFi нурне и со издавање, тогаш побарувачката е повеќе од понудата, па затоа вредноста мора да се зголеми. Ко-основачот на BitMEXX мисли дека трговијата е бесмислена бидејќи Ethereum ќе помине низ организациски промени. Тој исто така рече дека купил опции за повици на Ethereum со штрајк од 3.000 УСД.

Вреди да се одбележи дека Артур Хејс е популарен поради неговото восхитување на ЕТХ во текот на претходните неколку месеци, што сугерира дека средството може да достигне нивоа од 10.000 американски долари во одреден момент. Дополнително, тој рече дека ефектот на надградбата врз индустријата може да биде посилен ако спојувањето не дојде по големиот пад на пазарот. Тој вели дека ова може да биде сценарио за „продажба на вести“ кое сведочи дека вредноста на средството се зголемува до 20% по пристигнувањето.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.