Аватари на Редит (НФТ) се Продаваат за по 5000 Долари – Редиторите Воодушевани

Два колекционерски аватари за Reddit – „The Hands#46“ и „The Hands#16“ – продадени за по 4 етериуми. Кога беше склучен договорот, цената во американски долари беше неверојатни 5000 долари по колекција! Од 22 септември, 13:15 UTC, цената на 1 етер беше 1305 американски долари.

Дигиталните токени беа продадени како дел од колекционерската серија со ограничено издание: „The Senses x Reddit Collectible Avatars“ или како што корисниците на Reddit го нарекуваат „The Senses“. Серијата е достапна на ‘Opensea’ кој е ‘прв и најголем пазар за NFT’. Претходно, истиот аватар во однос на сликата, но различен во однос на идентитетот на ставката, The Hands #31 се продаваше за 1400 долари.

Во моментот на пишувањето, аватарот наречен The Eyes #559 се продава по цена од 559 етери, што е приближно 730.000 долари. Постојат илјадници аватари на платформата што може да се купат преку Ether. Според страницата Opensea, серијата е „создадена од корисникот на Reddit, Rojom како дел од Програмата за создавачи на колекционерски аватари“

Корисниците на Reddit забележаа како NFT некогаш биле мразени. Платформата за социјални медиуми дистрибуира или „пушта“ аватари на избрани корисници врз основа на непознати критериуми. Редит има активна заедница наречена „Криптовалута“, создадена во 2013 година. Корисниците беа изненадени од побарувачката за аватарите и започнаа „дискусии“.

Етер е криптовалута базирана на блокчејнот Ethereum. NFTs може да се тргуваат на блокчејновите Ethereum и Solana. Додека другите блокчејн исто така овозможуваат развој на NFT, овие два блокчејн се најпопуларни. NFT-овите „Cryptokittie“ се продаваат на блокчејнот Ethereum. 

Продажбата на NFT на платформите на социјалните медиуми може да го поттикне усвојувањето на криптовалути бидејќи единствениот начин да се купи NFT е преку крипто. Фејсбук или Мета го најавија лансирањето на својот метаверс. NFT може да го дефинираат начинот на кој функционира имотот и сопственоста на метаверзумот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.