Binance сега е овластен во 7 земји на Европска Унија

Шведска стана последна земја-членка која даде одобрение

Размената на крипто Binance сега е легална да работи во седум европски земји по најновото одобрение од шведскиот финансиски регулатор. Севкупно, на Binance му е одобрено да работи во 15 јурисдикции, вклучително и седум земји од ЕУ.

На Binance му е одобрено да работи во 7 земји на ЕУ

Размената на крипто валути Binance вчера објави дека нејзиниот шведски ентитет, Binance Nordics AB, „добиле регистрација како финансиска институција за управување и тргување со виртуелна валута од страна на шведскиот финансиски надзорен орган (шведски FSA). Binance објасни:

Шведска станува седмата земја-членка на ЕУ во која Binance доби овластување, по овластувањата во: Франција, Италија, Литванија, Шпанија, Кипар и Полска.

Пер Нордквист, заменик-шеф на одделот за банки на шведската управа за финансиски надзор, изјави за Ројтерс дека регистрацијата на FSA му овозможува на Binance да отвори веб-страница на шведски и да ги пласира своите услуги за дигитални средства директно на потрошувачите во нордиската земја.

„Шведска целосно ги усвојува законите на ЕУ и има дополнителни локални барања, така што бевме внимателни да се осигураме дека Binance Nordics AB има усвоено политики за ризик и AML [против перење пари] за да одговараат на овој строг стандард“, рече водачот на Binance Nordics и Benelux, Рој. ван Кримпен. Тој понатаму откри:

Нашата следна голема задача ќе биде успешна миграција и започнување на локални операции, вклучувајќи ангажирање локални таленти, организирање повеќе настани и обезбедување повеќе крипто образование во Шведска.

Генерално, Binance доби регулаторни дозволи или одобренија во 15 јурисдикции. Надвор од Европа, крипто берзата доби овластување да обезбедува услуги во Бахреин, Австралија, Нов Зеланд, Канада и Јужна Африка. Исто така, доби одобрение од Казахстанскиот меѓународен финансиски центар Астана, Глобалниот пазар во Абу Даби и Светскиот трговски центар во Дубаи.

Binance оваа недела соопшти дека се приклучи на Здружението на сертифицирани специјалисти за санкции (ACSS) кое работи на подобрување на квалификацијата на професионалците за усогласеност со санкциите вработени во глобалните компании.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

You have not selected any currencies to display