Биткоинот ќе Експлодира со Сила од над 4.600%

Според извршниот директор на Ark Invest CEO Cathie Wood Биткоинот ќе Експлодира со Сила од над 4.600%

Основачот и извршен директор на фирмата за управување со инвестиции ARK Invest, Cathie Wood, со огромна сигурност ветува и тврди за изненадниот скок што му престои на Bitcoin ( BTC ).

Запрашана во новото интервју на Блумберг дали ARK Invest сè уште „дали се уште се држи до прогнозата од 1 милион долари“, Wood одговара со потврдно ДА.

Според Wood , Bitcoin би можел да надмине 1 милион долари до 2030 година, што е зголемување од над 4.600% од сегашната цена.

„О да. Повеќе од 1 милион долари до 2030 година“.

За усвојувањето на Bitcoin од страна на институционалните инвеститори, основачот и извршен директор на ARK Invest вели дека падот на цената на водечките крипто средства за околу 70% од неговиот историски максимум предизвикува зголемен интерес кај светата класа на инвеститори.

„Се чини дека институциите влегуваат.

Cathie Wood тврди, интересот на институционалните инвеститори за Bitcoin беше поттикнат од инвестициската советодавна фирма Cambridge Associates со седиште во Бостон, Масачусетс пред четири години.

„Во 2018 година Cambridge Associates, која е консултант за институционалниот простор, во основа им рече на своите клиенти: „Во ред, можеби не ви се допаѓа ова нешто наречено Bitcoin , можеби ви звучи како шема Понзи, но делува како нова класа на средства.

CoinLedger is the leading cryptocurrency tax software on the market. Simply connect your exchanges and wallets and let CoinLedger calculate your taxes in minutes. Import generated forms into your preferred tax filing software such as TurboTax or TaxAct or send it to your tax professional.

Learn more about the CoinLedger

И тоа ја издигна високо нивната антена бидејќи она што институционалните инвестициски менаџери не можат да го пропуштат е нова класа на средства што ќе го онеспособи портфолиото, што значи дека ќе ја намали корелацијата на приносите. И Bitcoin моментлано го прави тоа“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.