Биткоинот на Пола Цена до 2024 – Обични Гласини

Неодмана Твитер доживеа мал хаос насекаде меѓу крипто корисниците. Многу ентузијасти на биткоин почнаа да очекуваат преполовувањето на биткоинот да се случи порано отколку што се очекуваше. Ова се случи по примерот на хашрејт на биткоин или компјутерски напори за рудирање на биткоин, кои сведочеа до одреден пораст. 

Цитирајќи го примерот на мала промена во хашрејтот на биткоинот, очигледно нагоре, крипто заедницата започна да разговара за неговото значително влијание. Најефективно од сето ова беше тврдењето дека настанот за преполовување на биткоинот се одржа порано. Многу луѓе почнаа да објавуваат на Твитер во врска со забрзувањето на преполовувањето на биткоинот со оглед на зголемениот хашрејт. 

Гласините само почнаа да стануваат диви, но неколку експерти дојдоа да ја контролираат и да пробаат да ја намалат штетата. Тие донесоа образложение дека преполовувањето на биткоинот не може да се случи порано заедно со причината зад ова. Очигледно, алгоритмот зад биткоинот е одговорен за спречување на забрзувањето во распоредот на преполовување. 

Неговата технологија и алгоритам е она што го прави уникатен, буквално единствен во многу погледи. Една таква единствена спецификација е нејзиниот алгоритам, кој се грижи за мрежата на многу начини. 

Преполовувањето на биткоинот не можеше да се случи порано поради неговиот алгоритам кој ја одржува својата тешка ситуација во моментов. Во основа, и во моментот на обработка на трансакциите, рударите на биткоин се натпреваруваат едни со други за шанса да додадат нов блок на блокчејнот, за околу десет минути. Алгоритмот Bitcoin обезбедува овој систем да работи непречено како што е. 

Иако постојат некои фактори кои потенцијално можат да влијаат на циклусот од 10 минути блок време, како количината на рудари на биткоин или појавата на некои технолошки подобрувања. И покрај секоја ситуација, алгоритмот на биткоин ги следи тешкотиите и ако се чини дека го одвлекува вниманието од својот пат, го враќа на својот одреден пат со прилагодување на секои 2.016 блокови, приближно две недели. Имајќи предвид дека алгоритмот е толку способен што дури и не ја пропушта временската линија од 10 минути и две недели. Тешко е да се помисли дека ќе дозволи настанот како преполовување на биткоинот да дојде порано од очекуваното време во 2024 година. Тоа нема да се случи…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.