Блокчејн Технологијата е Предмет на Симпозиум за Преглед на Закони

И понатаму Блокчејн

Правниот факултет Фаулер на Универзитетот Чепмен го одржува својот годишен симпозиум за преглед на правото на 27 јануари, на тема „Блокчејн и понатаму: интеракција помеѓу технологијата и книгата на законот“.

Блокчејн технологијата складира евиденција на средства преку децентрализирана дистрибуција и е најпозната по тоа што се користи во криптовалути.

Професорот Курт Егерт ги модерира панелите, а професорите Лан Као и Том В. Бел се панелисти.

Настанот е бесплатен и отворен за јавноста – потребни се резервации на симпозиумот за преглед на закони (chapman.edu) 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.