Блокчејн Универзитети – Blockchain Xcelerator на UC Berkeley

Рангиран на третото место

Универзитетот во Калифорнија Беркли се издвојува со директно интегрирање на своето истражување со крипто индустријата за да се пробие нови терени и да се обезбеди образование потребно за раст во секторот.

Ripple, компанијата за плаќање зад крипто токенот XRP, финансира истражување во Беркли за апликациите на блокчејн технологијата преку Иницијативата за блокчејн Berkeley Haas. Проектот нуди истражувачки грантови за факултетите и студентите, и организира настани и активности дизајнирани да им помогнат на студентите да научат повеќе за темата. Исто така, им помага на студентите да се поврзат со алумни и да изградат мрежа што може да им помогне да започнат кариера.

Курсевите во Беркли финансирани од Ripple на овој начин вклучуваат „Градење со блокчејн за веб 3.0“ и „Решетки: алгоритми, сложеност и криптографија“. Има курс за студенти на МБА, исто така, на тема „Блокчејн за претпријатија“.

Истражувањата финансирани од Ripple во последните неколку години истражуваа прашања кои се движат од „Што ги одржува стабилните коини?“ до „Што ја поттикнува побарувачката за криптовалути?

Додипломците на Беркли можат да ги проучуваат основите на блокчејн и развој на софтвер за блокчејн преку одделите за индустриско инженерство и компјутерски науки, соодветно.

Групата Blockchain во Беркли на кампусот организира курсеви за студентите за да се зголеми запознавањето со технологијата и да се обезбедат алатките потребни за развој на апликации. Други курсеви се занимаваат со потврдување случаи на употреба на блокчејн. Групата, исто така, обезбедува надворешни консултантски услуги на постоечките блокчејн фирми.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Помеѓу наставниот кадар на одделот за компјутерски науки во Беркли е Санџам Гарг, чија работа освои награди за најдобар труд на три различни крипто-конференции во осумте години откако го доби својот докторат. Тој, исто така, е добитник на стипендија за истражување на Слоун, која им признава на „истражувачите во рана кариера со уникатен потенцијал да дадат значителен придонес во својата област“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.