Блокчејн Универзитети – ETH Цирих

Доаѓајќи на 10-тото место на листата, Иницијативата за блокчејн на ETH Цирих служи како центар за состаноци за некои од најдобрите умови во блокчејнот

ETH Цирих е институција првенствено фокусирана на науката и математиката, сместена во еден од светските финансиски центри. Таа позадина го прави совршен амбиент за проучување на блокчејн и крипто технологијата.

Овој универзитет нуди курсеви групирани околу технички напредниот крај на студиите за блокчејн. Студиските програми кои допираат до блокчејн вклучуваат „Случајна и димензионалност во моделирањето на ризик“ и „Од моделирање на сообраќај до паметни градови и дигитални демократии“.

Универзитетот има блокчејн иницијатива која е домаќин на соработката на заинтересирани истражувачи од различни дисциплини и специјалности. На пример, еден од учесниците е Ханс Герсбах, професор по економија и шеф на научниот советодавен одбор на германското Министерство за економија и енергија. Друг е Уели Маурер, професор по информациска безбедност ангажиран во долгорочно истражување на математичките основи на криптографијата.

Поранешните студенти на ETH Цирих самоуверено излегоа од институцијата и во блокчејн индустријата, и во Швајцарија и пошироко. Еден алумнус е основен технолошки инженер во развивачот на блокчејн Blockstream, друг е развивач на децентрализираниот екосистем TOR-X Network, додека друг основаше блокчејн еколошка непрофитна организација наречена GainForest.

Како главен финансиски центар, градот Цирих се повеќе се полни со блокчејн и крипто претпријатија. Здружението Crypto Valley, со владина поддршка, работи на тоа да ја турне Швајцарија во позиција на глобален лидер во оваа технологија. Стотици блокчејн фирми пуштија корени во областа Цирих. Земјата е исто така позната по своето регулаторно опкружување laissez-faire , кое може да го поттикне претприемништвото.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

ETH Цирих беше рангиран на шестиот најдобар универзитет во светот во 2021 година, според рангирањето на универзитетите QS во 2021 година. Беше рангирана на второ место во Европа по Универзитетот во Оксфорд. Некои од најпознатите пионери научници во историјата биле поврзани со институцијата, меѓу нив и Алберт Ајнштајн и Џон фон Нојман.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *