Блокчејн Универзитети – Градски универзитет во Хонг Конг

Рангиран на 14-то место, CityU соработува со големи имиња во сметководството за да создаде верификација на академски акредитиви базирана на блокчејн

Градскиот универзитет во Хонг Конг е релативно млада институција, основана дури во 1984 година.

Градскиот универзитет во Хонг Конг на своите студенти им нуди курсеви како „Криптовалути и блокчејн“ на одделот за информациски системи, што вклучува можност за развој на децентрализирани апликации. 

Исто така, нуди пократки курсеви за оние кои веќе се во индустријата, како што е „Извршен сертификат за апликации на блокчејн во финансиска технологија“, за кој се потребни еден до два месеци за да се заврши. Последниот курс го учи актуелен виш експерт за финансиско работење во Alibaba.

Колеџот за бизнис на Градскиот универзитет и Факултетот за наука за податоци заедно го организираа Виртуелниот крипто форум во 2020 година, кој собра говорници од регионалната индустрија, како и академици од Азија и САД

Во 2019 година, Градскиот универзитет соработуваше со глобалната сметководствена компанија Делоит и финтехничката фирма FORMS за да изгради блокчејн платформа за брза и ефикасна проверка на академските акредитиви на кандидатите.

Градскиот универзитет е добро екипиран со истражувачи заинтересирани за блокчејн. Д-р Сајмон Тримборн, асистент професор по деловна статистика, се фокусира на високодимензионална анализа на податоци што се користи за пристап кон пазарите на криптовалути и блокчејнови од агол на статистичка математика. Докторирал по статистика на дигитални финансии. Д-р Ксијаофан Лиу на сличен начин објави работа за блокчејн технологијата, вклучително и коавторство на статија со наслов „Анализа на трансакциската мрежа на CryptoKitties: Подемот и падот на првата манија на блокчејн игри“.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Градот Хонг Конг има славно место во кратката историја на блокчејн и крипто. Најголемиот стабилнотин во светот, tether, е роден во градот, како и размената на крипто деривати FTX Trading – да именуваме само два. Финансиските регулативи на Хонг Конг исто така беа релативно пријателски настроени кон крипто. Студентите кои се населуваат во градот може да најдат многу можности пред нивниот праг.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.