Блокчејн Универзитети – Кинески универзитет во Хонг Конг

Рангиран на деветтото место, CUHK е едно од единствените училишта во светот што нуди формална диплома за финансиска технологија за студенти

Дури и во град полн со можности за образование и истражување за блокчејн од светска класа, кинескиот универзитет во Хонг Конг (CUHK) удобно се спротивставува на својата конкуренција.

CUHK нуди програма за додипломски студии по финансиска технологија, која вклучува воведен курс за технологии за дистрибуирана книга и разгледува примери на апликации како биткоин. 

Други курсеви во рамките на степенот, исто така, допираат до дигитални валути, како што се „Регулатива за Fintech и правна политика“.

Се нудат и пософистицирани курсеви, како што се „Напредни теми во блокчејн“, кој е отворен за студенти и постдипломци. Опфаќа паметни договори, можни напади на мрежата Биткоин и пошироки теми во криптографијата.

Меѓу водечкиот академски кадар на CUHK во оваа област е и Шерман С.М. Тој служи во уредувачките одбори на списанија, вклучувајќи го и ACM Distributed Ledger Technologies: Research and Practice, и беше главен гостин-уредник на специјалното издание на друго списание за прашања за приватност во блокчејн.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Блогот на правниот факултет на CUHK го држи прстот цврсто на пулсот на блокчејн, исто така, и објавува содржина за правни прашања за блокчејн. Во 2021 година, објавите на блогот вклучуваа „Блокчејн иницијативи за даночна администрација“ и „Блокчејн за финансии за мали и средни претпријатија: Повик за емпириско тестирање“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.