Блокчејн Универзитети – Корнел, Врвен Универзитет

Рангиран на 17-то место, Корнел е дом на меѓународно познатата Иницијатива за крипто валути и договори

Универзитетот Корнел во Итака, Њујорк, може да се пофали со длабок опсег на курсеви за блокчејн и на додипломско и на постдипломско ниво.

На пример, неговата школа за бизнис СЦ Џонсон понуди курс „Криптовалути и блокчејн“, а Колеџот за инженерство понуди „Принципи и практика на криптовалути“.

Меѓу еминентните умови кои предаваат курсеви за блокчејн во Корнел е Емин Гун Сирер, добитник на наградите Ралф С. Вотс и Кенет А. Голдман ’71 за извонредност во наставата. Својата работа ја презентира на блокчејн и крипто конференции и симпозиуми од 2014 година.

Cornell Blockchain Club е студентска група која обединува ентузијасти за семинари за најновиот развој во оваа област, некои што ги даваат гости поканети од самата индустрија. Клубот ја одржа својата прва годишна конференција во 2019 година, на која беа домаќини над 350 луѓе и 20 говорници од индустријата и академијата. Групата вели дека нејзините членови продолжиле да работат за блокчејн фирми како што се Coinbase и ConsenSys, како и главните технолошки гиганти како Google, IBM и Amazon Web Services.

Cornell Tech обезбедува дом за Иницијативата за криптовалути и договори (IC3), соработка помеѓу истражувачите од Корнел и глобалната мрежа на високообразовни институции, вклучувајќи ги Карнеги Мелон и Универзитетот во Калифорнија, Беркли. Нејзината револуционерна работа досега вклучуваше развој на тест креветот Минијатурен свет, каде што може да се одржат експерименти на 15% од големината на вистинскиот систем на биткоин. Веќе пет години одржува летен камп со блокчејн, стимулирајќи ја соработката на програмерите, академиците и студентите.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Истражувањето на Корнел придонесе на неколку начини и во историјата на блокчејнот. Идентификуваше ограничување на протоколите за консензус за доказ за работа познати како „себично копање“ и измисли договори и сводови за заштита на крипто монетите во мирување.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.