Блокчејн Универзитети – Кралскиот Институт за Технологија во Мелбурн

Рангирани на второ место – RMIT

Кралскиот институт за технологија во Мелбурн (RMIT) е пофален како врвен универзитет за уметност и дизајн во Австралија според рангирањето на QS, што укажува на неговиот специфичен социјален и политички агол на истражувањето на блокчејн.

RMIT Blockchain Innovation Hub се опишува себеси како „првиот светски истражувачки центар за социјалната наука на блокчејнот“. Обезбедува место за состаноци за академици од областа на економијата, како и социологијата, јавната политика и политичката економија.

Центарот се зафати со воспоставување партнерства со титаните на индустријата и во технолошката сфера и во областа на консалтинг. Тие вклучуваат IBM, Amazon Web Services, Oracle, Deloitte и EY. За да се вклучи во социјалните и политичките влијанија на блокчејнот, центарот исто така соработува со непрофитни организации како што е Фондацијата за филантропија на блокчејн и владини филијали, вклучително и австралиското Министерство за индустрија.

Центарот обезбедува академска поддршка за револуционерни проекти преземени во индустријата. На пример, неговите истражувачи помогнаа да се соберат податоци од пилотот на блокчејн платформата на Civic Ledger, peer-to-peer за тргување со вода Water Ledger – која има за цел да го направи индустриското тргување со вода поефикасно.

Како доказ за интересот на RMIT за страничните импликации на блокчејнот, професорката Ели Рени од одделот за медиуми и комуникација моментално работи на проект наречен „Соработка преку код: социјални резултати на блокчејн технологијата“. Таа ги надгледува докторските истражувања во областа на медиумите.

RMIT е невообичаен, исто така, во понудата на цели дипломи за бизнис овозможен со блокчејн, и на додипломски и на постдипломски нивоа. Покрај тоа, курсевите достапни за студентите пошироко вклучуваат „Блокчејн и криптофинансирање“, „Паметни договори за апликации за блокчејн“ и „Воспоставување синџир на снабдување со блокчејн“.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Надвор од универзитетот, австралиската крипто и блокчејн сцена расте. Управниот директор на Кракен Австралија, Џонатан Милер, рече во 2021 година: „Австралискиот пазар е клучен за постигнување на глобално усвојување“. Глобалните крипто-бизниси како Gemini и Binance му се придружија на Kraken во градењето австралиски операции во последниве години, што е знак на зголемен локален интерес.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *