Блокчејн Универзитети – Политехнички Универзитет во Хонг Конг

Рангиран на шестото место – PolyU

Политехничкиот факултет во Хонг Конг е најстарата техничка образовна институција во Хонг Конг и сега работи на градење на иднината со интензивно ангажирање во глобалниот академски разговор околу блокчејн и криптовалути.

Одделот за компјутери на универзитетот е ангажиран во истражување околу блокчејн технологијата и криптовалутите. Академици поврзани со институцијата имаат авторски трудови на теми кои се движат од информациско инженерство на високо ниво зад биткоинот до ставовите на инвеститорите кон биткоинот во последната деценија.

Интернет и мобилна компјутерска лабораторија спроведува два различни агли на истражување на блокчејн. Првиот поглед на „споделувањето на големи податоци како убиствена апликација на блокчејн“, додека вториот го гледа блокчејнот како услуга и обезбедува генерички блокчејн како услужна платформа.

Man Ho Au, вонреден професор на катедрата за компјутери, е во комитетот на одделот за истражување и развој на Блокчејн општество во Хонг Конг. Тој е автор на каталог на академски дела за блокчејн и крипто, со наслови како „Агрегирање на мудроста на толпата преку блокчејн“.

Во 2018 година, Политехничкиот универзитет во Хонг Конг ја лансираше првата лабораторија за истражување на блокчејн и крипто во градот, собирајќи академски и индустриски учесници, во партнерство со Универзитетот Монаш и австралиска инвестициска фирма.

Универзитетот нуди или неодамна понуди семинари за компјутерски студенти за блокчејн екосистемот, децентрализирано групно снабдување, паметни договори и многу повеќе. Студентите можеа да присуствуваат на семинари одржани од посета на блокчејн претприемачи од Хонг Конг како што е Steven Lee, основач на MoneySQ.com.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Хонг Конг има славно место во кратката историја на блокчејн и крипто. Најголемиот стабилномер во светот, тетер, беше создаден во градот, како и размената на крипто деривати FTX Trading, да именуваме само два. Финансиските регулативи на Хонг Конг беа релативно пријателски и кон крипто. Студентите кои се населуваат во градот може да најдат многу можности пред нивниот праг.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

You have not selected any currencies to display