Блокчејн Универзитети – Технолошки Универзитет во Делфт

Делфт е на 18-то место и неговото истражување во областа на блокчејн служи како камен-темелник за последователните иновации

Технолошкиот универзитет во Делфт (ТУ Делфт) е најстариот и најголемиот јавен технички колеџ во Холандија и се маневрираше на слична престижна позиција на сцената на блокчејн образованието.

ТУ Делфт им нуди на студентите на магистерски студии сертификат за блокчејн на одделот за компјутерски науки. Студиите вклучуваат три напредни курсеви наречени „Безбедност и криптографија“, „Дистрибуирани алгоритми“ и „Блокчејн инженерство“. Универзитетот, исто така, нуди курсеви за сајбер безбедност пошироко за постдипломци од внатре и надвор од одделот за компјутерски науки.

Универзитетската Delft Blockchain Lab спроведува истражување и едукација околу блокчејн технологијата и „довербата во интернетот“. Групата, исто така, има за цел да работи со учесниците во индустријата за да ја „поддржи употребата на блокчејн технологијата“.

Лабораторијата е основана во 2007 година. Спроведе истражување со наслов „Пропусниот опсег како валута“ со Универзитетот Харвард, кој разви систем за врсници наречен Tribler кој ги наградува дарежливите споделувачи на датотеки со побрзо преземање.

Директорот на лабораторијата Дик Епема, професор по дистрибуирани системи, ко-напишал каталог на книги на оваа тема и има повеќе од 11.000 цитати на Google Scholar. Тој ги надгледува магистрите и докторантите на Ту Делфт. Тој го предава курсот за дистрибуирани алгоритми на студенти на магистерски студии.

Лабораторијата учествува во холандската блокчејн коалиција, која се базира на универзитетскиот кампус. Ги обединува владата, индустријата и академијата за да го поттикне развојот на „сигурен, робустен и општествено прифатен“ софтвер за блокчејн. Коалицијата ја организираше својата трета годишна конференција во 2021 година и работи со Европската комисија на пишување меѓународни договори за блокчејн технологијата.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Технолошкиот стартап инкубатор YES!Delft се наоѓа веднаш до универзитетскиот кампус и го нарекува блокчејн една од неговите фокусни области. Соработува со блокчејн лабораторијата на универзитетот и им помогна на најмалку пет блокчејн компании да излезат од земја.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.