Блокчејн Универзитети – Tsinghua во Кина

Универзитетот Tsinghua е рангиран на осмото место и се обидува да го сподели потенцијалот на блокчејнот со светот

Кинескиот Универзитет Tsinghua во главниот град Пекинг беше рангиран како најдобар универзитет во Азија во 2019 и 2020 година според рангирањето на светските универзитети на Тајмс високото образование, а неговите образовни понуди за блокчејн го исполнуваат тој стандард.

Меѓународната асоцијација за блокчејн Tsinghua е основана од студенти во 2018 година, работи на англиски јазик и организира настани за ентузијасти низ целиот универзитет. Компании како Polkadot и Findora учествуваа во неговите настани, заедно со членовите на факултетот и докторантите на Tsinghua.

Образованието за блокчејн на Tsinghua е забележливо по тоа што се протега надвор од ѕидовите на институцијата и ја охрабрува децентрализираната соработка што ја олицетворува блокчејнот.

Во 2018 година, Универзитетот Tsinghua ја лансираше Младинската образовна лига за ширење на образованието за блокчејн технологијата на студентите ширум светот. Според извештаите на кинеските вести, повеќе од 30 образовни институции поставиле јазли на ланецот во текот на првата година за заемно споделување на содржината.

Финансиското училиште на Универзитетот Tsinghua  ги турка студиите за блокчејн преку својот Истражувачки центар за блокчејн, кој особено се фокусира на развој на индустриски апликации на технологијата.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Финансиското училиште на Универзитетот Tsinghua беше изградено од дипломирањето на кинеската централна банка и беше преземено под закрилата на универзитетот во 2012 година. Нејзините студенти продолжија да играат историски улоги во развојот на финансискиот сектор на Кина, вклучително и основањето на земјата прва акционерска комерцијална банка и прв заеднички фонд.

Иако Кина ги забрани сите трансакции со криптовалути во септември 2021 година, тоа не го одзема усвојувањето на блокчејн технологијата пошироко во земјата за алтернативни функции. Државата всушност поддржа некои блокчејн фирми, помагајќи им да истражат случаи на употреба во области како медицината и енергијата. 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.