Блокчејн Универзитети – Универзитетот Стенфорд

На 12-то рангираниот универзитет работи „Стенфорд журнал за блокчејн закон и политика“

Универзитетот Стенфорд во Пало Алто, Калифорнија, се издвојува преку својот раздвижен студентски ангажман со блокчејн просторот, како и со неговиот придонес во поширокиот академски разговор.

Стенфорд има не едно, туку две студентски општества ангажирани во блокчејн просторот, Стенфордскиот блокчејн клуб и колективот Стенфорд блокчејн. Првиот беше основан уште во 2014 година, кога биткоинот чинеше само неколку стотици долари. Вториот ги брои развивачите на софтвер и блокчејн претприемачите активни од Берлин до Хонг Конг меѓу своите алумни.

Институцијата работи со своја академска публикација фокусирана на односот на блокчејн со општеството и државата: „Станфорд журнал за законот и политиката на блокчејн“. Се опишува себеси како првото правно списание кое особено се занимава со блокчејн и содржи рецензирана работа од академици од целиот свет.

Таа има за цел да ја исполни „критичната потреба на теренот за неутрална, незаинтересирана и реномирана платформа за објавување висококвалитетна содржина и за унапредување на дискурсот“. Академиците кои ја уредуваат публикацијата се извлечени делумно од Стенфорд Центарот за истражување на блокчејн во рамките на универзитетот.

Центарот работи како место за состаноци за истражувачи од областа на инженерството, правото и економијата и исто така служи како платформа за образование на студентите. Неговата примарна цел е да развие нови технологии за примена во полето на блокчејн.

Стенфорд, исто така, ја одржа својата четврта годишна конференција за блокчејн минатата година. Имаше звучници од познати имиња како Фондацијата Ethereum и Facebook, како и од универзитети подалеку како Лондон, Варшава и Тел Авив.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Калифорнија е исто така природен центар на блокчејн иновации, што значи дека можностите за постдипломски студии и отворите за кариера се наоѓаат на релативно лесно растојание од прагот на Стенфорд.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *