Блокчејн Универзитети – Универзитетот во Оксфорд

Рангиран на 15-то место, Универзитетот во Оксфорд и неговиот институт за истражување на блокчејн Оксфорд-Хаинан се обидуваат да ги едуцираат идните претприемачи на блокчејн со нивната програма за развој на таленти

Универзитетот во Оксфорд може да му се спротивстави на секој универзитет во светот – сега работи на сличен статус во блокчејн сцената.

Првиот знак за блокчејн на универзитетот со кој може да се сретне нов студент е Здружението за блокчејн Оксфорд. Тоа е група управувана од студенти, основана во 2016 година со цел да создаде мрежа на истомисленици.

Во меѓувреме, истражувачкиот центар за блокчејн во Оксфорд се наоѓа на Универзитетскиот колеџ, најстариот од 39-те полуавтономни колеџи на институцијата. На чело е Бил Роско, поранешен шеф на одделот за компјутерски науки на универзитетот. Тој започна да ја истражува блокчејн технологијата во Шенжен, Кина во 2017 година.

Истражувачкиот институт за блокчејн Оксфорд-Хаинан, на првата лиценцирана пилотска локација за блокчејн во Кина, е поврзан со истражувачкиот центар за блокчејн назад во Британија. Институтот планира да воспостави програма за развој на таленти и стартап инкубатор. Тим од институтот OxHainan ја освои наградата за најдобро демо на Меѓународната конференција на IEEE за дистрибуирани компјутерски системи во 2020 година.

Oxford Foundry, центар за претприемачки развој поврзан со деловното училиште во Оксфорд, соработува со глобалната фирма за крипто плаќања Ripple и нејзината Универзитетска иницијатива за истражување на блокчејн. Нивниот заеднички проект има намера да обезбеди образовни ресурси кои секој студент на универзитетот може да ги искористи за да развие вештини и да расте во разбирањето. Исто така, планира да го научи јазикот за кодирање Python на сите заинтересирани студенти.

Оксфорд е најстариот универзитет во англиското говорно подрачје и го вбројува Стивен Хокинг меѓу неговите славни алумни во научната заедница.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Можеби со помош на академските институции кои работат во нејзините граници, ОК беше во можност да се позиционира како водечка локација на блокчејн претпријатие. Финансискиот регулатор на земјата минатата година шпекулираше дека може да има неколку стотици фирми кои веќе се вклучени во активности за криптовалути во земјата. Во оваа сообраќајница на крипто-бизнисот, студентите можеби ќе успеат лесно да излезат од училницата и директно во индустријата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *