Блокчејн Универзитети – Универзитетски Колеџ во Лондон

Рангирана на седмото место – UCL

Универзитетскиот колеџ во Лондон (UCL) го води патот кон блокчејн меѓу многуте универзитети во градот и поддржува поширок ангажман и истражување за блокчејн заедно со образованието што го нуди на студентите.

Универзитетот нуди курсеви за до дипломци, вклучувајќи „Блокчејн технологии“, „Криптовалути“ и „Монетарен систем и дигитални финансии“. Последниот курс комбинира студија за децентрализирани платежни системи како биткоин со поширок поглед на „како современите инвестициски стратегии ја користат технологијата и машинското учење за да донесат оптимални одлуки“, како и основите на fintech и insurtech.

UCL нуди магистерски курсеви за „Дигитални технологии во развој“ и „Финансиска технологија“, од кои и двете вклучуваат настава за блокчејн технологии како основна компонента.

Центарот за блокчејн технологии на UCL ги истражува импликациите на технологиите на дистрибуирана книга од 2015 година и формира мост помеѓу академските заедници на не помалку од осум одделенија на универзитетот – од кои најизненадувачки е можеби психологијата. Заедницата на истражувачи и индустриски соработници на центарот брои повеќе од 245.

Центарот организира годишна конференција за финансиски системи Peer-to-Peer, која ќе ја види својата седма повторување во 2021 година. Двете точки на фокус ќе бидат дигиталните валути на централната банка и децентрализираните финансии. Настанот има за цел да ги обедини креаторите на политики, регулаторите и академиците. Досега потврдени говорници вклучуваат виш потпретседател на Банката на федерални резерви Сент Луис и висока личност од Швајцарската национална банка.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Центарот, исто така, понуди бесплатен онлајн курс за блокчејн за да го негува јавното разбирање на технологијата.

Како глобален финансиски центар и интензивно мултикултурен град, Лондон успеа да се позиционира како водечка локација за блокчејн претпријатија. Финансискиот регулатор на Обединетото Кралство рече дека минатата година може да има неколку стотици фирми кои веќе се вклучени во активности за криптовалути во земјата. Во оваа сообраќајница на крипто-бизнисот, студентите можат директно да се преселат од нивните студии во индустријата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *