Блокчејн Универзитети – UZH, Универзитет во Цирих

Рангиран на четвртото место и основан во 1854 година

Овој универзитет ја предводи иднината на блокчејнот во швајцарската крипто долина.

Универзитетот во Цирих (UZH) е најголемиот универзитет во Швајцарија и го следи своето академско наследство скоро пет века. Но, старата швајцарска дама е пресреќна да научи нови трикови па сега е домаќин на група за истражување на блокчејн од светска класа.

UZH го основаше својот Blockchain центар во 2017 година. Организацијата сега се состои од повеќе од 40 истражувачи од сите факултети на универзитетот. Организира настани со глобален досег, поврзувајќи ги водечките светла од академијата и индустријата за да поттикне истражување и соработка.

Академските членови на центарот сега учествуваат во подкасти за блокчејн, придонесуваат со колумни во финансиски публикации и организираат летни курсеви околу оваа тема. Публикациите што ќе произлезат од центарот имаат наслови како „Конечни игри со блокчејн“ и „Табла за управување со закани за колаборативна одбрана на блокчејн“.

Центарот нуди летен курс за студенти и постдипломци наречен „Длабоко во блокчејн – поврзување на економијата, технологијата и правото“. Курсот ја нагласува важноста на мулти дисциплинарниот пристап и се базира на наставници од врвни академски институции ширум светот, како и самиот UZH. Некои содржини се обезбедени и со посета на фигури од индустријата.

UZH, исто така, нуди курсеви за континуирано образование за блокчејн, наменети за луѓе кои веќе работат во индустрии каде што разбирањето на темата може да биде применливо и профитабилно.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Водечките блокчејн академици од UZH го вклучуваат Клаудио Џеј Тесоне, кој има објавено повеќе од 70 статии во рецензирани публикации. Неговото внимание се фокусираше на криптовалутите од 2013 година, релативно рано во кратката историја на феноменот. 

Тој е главен уредник на секцијата во списанието Frontiers in Blockchain. Друг е Ролф Х, Вебе, кој не е само професор по право на универзитетот, туку и адвокат во адвокатска фирма во Цирих, член на одборот на Швајцарската блокчејн федерација и советник на швајцарската влада за прашања поврзани со блокчејн.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.