Блокчејн Универзитети – Врвен универзитет за блокчејн, UNSW Сиднеј

Здружението за криптовалути и блокчејн на 13-то рангирана UNSW Сиднеј привлече големо внимание на кампусот

UNSW Сиднеј нуди курсеви за блокчејн и крипто на додипломци и постдипломци подеднакво, кои се движат низ финансиите и компјутерските науки. Примерите во минатото вклучуваат „Криптовалути и децентрализирани финансии“ и „Архитектура на софтвер за блокчејн апликации“.

Проф. Лим е водечки крипто во истражувачката лабораторија за дигитална трансформација на универзитетот UNOVA. Тој, исто така, раководи со програма за клиника која обезбедува „бесплатни консултации за поединци кои би сакале да влезат во просторот, но се двоумат да го сторат тоа поради недостаток на знаење“.

Ентузијастичките студенти на UNSW можат да се пријават за да се приклучат на UNSW Cryptocurrency and Blockchain Society или на поширокото UNSW Fintech Society. Првиот неодамна повторно започна и привлече интензивно внимание, со над сто апликации за неговиот поткомитет. Неодамна, исто така, организира онлајн крипто едукативни сесии со платформата за тргување Луно.

Во 2019 година, тим од UNSW Сиднеј се соочи со конкуренција од Стенфорд, Колумбија и други светски познати институции за да ја освои главната награда на натпреварот MBA Blockchain Venture Competition организиран од фирмата за блокчејн инженеринг ConsenSys. Тимот на UNSW вклучуваше студенти од софтверското инженерство, деловното училиште и училиштето за психијатрија, кои заедно изградија услуга базирана на блокчејн за да им помогнат на општите лекари да најдат соодветна грижа во заедницата за своите пациенти.

Интересот за блокчејн во UNSW Сиднеј оди подалеку од неговите типични домови во училиштата за компјутерски науки и бизнис: професорот по право Рос Филип Бакли придонесе за академски публикации за правниот контекст на дистрибуираните книги и моментално бара докторски кандидати заинтересирани за дигитални валути на централната банка.

Академици од целиот универзитет формираа коалиција наречена Интересна група на UNSW за блокчејн, паметни договори и криптовалути. Нејзините активности вклучуваат одржување на отворени семинари и работилници за поттикнување на ангажманот со блокчејн индустријата, како и со владата и регулаторите. Персоналот поврзан со групата редовно го објавува своето истражување за блокчејн во списанија и го презентира на меѓународни конференции.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Студентите на постдипломски студии можат да се вклучат и во групата. Оние кои се вклучени во моментов работат на дисертации со наслови како „Блокчејн за автономни возила“ и „Развој на механизам за тргување (заснован на блокчејн) за енергетскиот пазар, вклучително и микромрежи“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.