Cardano со 3,9 милиони Wallet адреси ке Инвестира 200 Милиони Долари за Подобрување на Екосистемот

$200.000.000 за подобрување на крипто индустријата

Кен Кодама, основачот на Emurgo, им откри на медиумите дека фирмата ќе инвестира над 200 милиони долари за да го подобри растот на индустријата во текот на идните 3 години. Кодама го откри ова на 2049 тата крипто конфернеција. Како основач на протоколот Cardano, Emurgo произведува производи, апликации и услуги кои го објавуваат растот на мрежата.

Emurgo ќе инвестира во проекти базирани на мрежата Cardano и проекти од други мрежи чии производи се базираат на истата. Фирмата задржа 100 милиони долари буџет за да инвестира во проекти во Африка во рамките на нејзината африканска инвестициска програма.

Користењето на крипто-услугите за заеми и задолжување за секојдневно живеење во споредба со експериментални цели беше главна цел на растот во таа област.

Кодама прифати дека растот на мрежата Cardano е постепен за разлика од другите мрежи. Тој, исто така, рече дека Cardano сега ја има задолжителната инфраструктура цврсто зголемена, а мрежата ќе се зголеми значително во наредните пет години. Минатата недела, долго очекуваната надградба на Vasil на Cardano беше изведена во живо.

Надградбата ќе им овозможи на децентрализираните апликации (DApps) и паметните договори да работат на мрежата без централен администратор. Cardano ги следи мрежите Near и Avalanche во наметнувањето на истиот процес за да го подобри растот на нивната мрежа.

Бројот на паричници надминува 3,9 милиони

Кодама дава средства за да го зголеми растот на мрежата, а околината на Near и Lavina обезбедува средства за поттикнување на развојот на нивните мрежи.

Во исто време, мрежата континуирано беше сведок на повеќе усвојувања бидејќи бројот на паричници што го поседуваат ADA надмина 3,9 милиони, откри Messari, аналитичката платформа на синџирот. Податоците покажаа дека повеќе од 2.800 паричници чуваат речиси 1 милион ADA токени. Затоа покажува дека Cardano има повеќе токени од поголемиот дел од неговите конкуренти, што може да се должи на неговата ниска цена.

Во основа, растот на бројот на паричници кои држат токен покажува раст во средината, а тоа не се разликува за Cardano и АДА. Покрај тоа, BitBank потврди дека ќе регистрира и мајчин токен на Кардано.

Компанијата исто така откри дека парот ADAA/JPY ќе биде достапен за тргување во првата половина од октомври. Според соопштението, платформата ќе почне да ги признава апликациите за „заеми за камата“ кај Cardano кога ќе ја регистрира ADA на платформата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.