Блокчејн Универзитети – UZH, Универзитет во Цирих

Рангиран на четвртото место и основан во 1854 година Овој универзитет ја предводи иднината на блокчејнот…

Блокчејн Универзитети – Blockchain Xcelerator на UC Berkeley

Рангиран на третото место Универзитетот во Калифорнија Беркли се издвојува со директно интегрирање на своето истражување…

Кој е Michael Terpin

BitAngels, инвестициска мрежа за стартапи со блокчејн технологија и Transform Group Мајкл Терпин е американски инвеститор, претприемач и менаџер…

Кој е Patrick Byrne?

Patrick Byrne – Поранешен извршен директор на Overstock.com Еден од најраните онлајн трговци на мало што…

Што е KYC и Зошто е Важно за Крипто?

KYC – задолжително за секоја крипто-платформа која сака да понуди било какви услуги Мерките на KYC…

Кој е Anthony Pompliano?

Основач и партнер во Morgan Creek Digital Anthony Pompliano е основач и партнер во Morgan Creek…

CrossTower – Капитал за Дигитални Средства

Компанија за раководење со дигитални средства Основана во 2019 година, CrossTower е фирма за пазари на…