Најдобрата Алатка за Дизајнирање Ефективни DeFi Политики е Самиот Web3

Кодексот може да биде подобар од законот Поголемиот дел од разговорот за политиката во Web3 се…

Блокчејн Универзитети – Универзитет во Хонг Конг

Професорите на блокчејн на 19-то рангирана HKU Универзитетот во Хонг Конг (HKU) е најстарата високообразовна институција…

Што Бараат Луѓето во Вештачката Интелегенција

Различни иновации во крипто науката 2022 година помина. Сите завршетоци не само што го отвораат патот за…

Блокчејн Универзитети – Технолошки Универзитет во Делфт

Делфт е на 18-то место и неговото истражување во областа на блокчејн служи како камен-темелник за…

Лекции Научени од Visa и Mastercard во Една Година на Crypto

Аналитичарот на Motley Fool, Jason Moser изјавува: За да гледате целосни епизоди од сите бесплатни подкасти…

Рецесијата и Потресите Тешко го Погодија Крипто Пазарот

Во 2023 треба да ја враќа загубената доверба Крипто пазарот не остана имун на рецесијата што…

Блокчејн Универзитети – Универзитет во Шангај Jiao Tong

Рангирана на 16-то место, SJTU има јасна цел за поставување на учениците на истакнати позиции во…

Блокчејн Универзитети – Универзитетот во Оксфорд

Рангиран на 15-то место, Универзитетот во Оксфорд и неговиот институт за истражување на блокчејн Оксфорд-Хаинан се…

Кој е Ari Paul?

Ari Paul е ко-основач и главен инвестициски директор на BlockTower Capital Инвестициска фирма која управува со портфолио…

Блокчејн Универзитети – Градски универзитет во Хонг Конг

Рангиран на 14-то место, CityU соработува со големи имиња во сметководството за да создаде верификација на…

Блокчејн Универзитети – Врвен универзитет за блокчејн, UNSW Сиднеј

Здружението за криптовалути и блокчејн на 13-то рангирана UNSW Сиднеј привлече големо внимание на кампусот UNSW…

Блокчејн Универзитети – Универзитетот Стенфорд

На 12-то рангираниот универзитет работи „Стенфорд журнал за блокчејн закон и политика“ Универзитетот Стенфорд во Пало…

Кој е Perianne Boring?

Основач и претседател на Комората за дигитална трговија Perianne Boring е основач и претседател на Комората…

Блокчеј Универзитети – Технолошки универзитет Nanyang 

Рангирана на 11-то место, NTU им нуди на претприемачите увид во стратегијата за блокчејн Технолошкиот универзитет…

Кој е Erik Voorhees

Американски претприемач кој го основаше биткоин лансирањето Coinapult и крипто берзата ShapeShift Erik Voorhees е американски…

Централизирана Размена (CEX) Наспроти Децентрализирана Размена (DEX): Која е Разликата?

Неодамнешниот хаос околу централизираната размена FTX предизвика прашања за добрите и лошите страни на чувањето на…

Блокчејн Универзитети – ETH Цирих

Доаѓајќи на 10-тото место на листата, Иницијативата за блокчејн на ETH Цирих служи како центар за…

Кој е Andreas Antonopoulos

Andreas Antonopoulos е технолог, застапник за биткоин и автор на Мастеринг биткоин, книга водич за биткоин…

Блокчејн Универзитети – Кинески универзитет во Хонг Конг

Рангиран на деветтото место, CUHK е едно од единствените училишта во светот што нуди формална диплома…

Блокчејн Универзитети – Tsinghua во Кина

Универзитетот Tsinghua е рангиран на осмото место и се обидува да го сподели потенцијалот на блокчејнот со…

Блокчејн Универзитети – Универзитетски Колеџ во Лондон

Рангирана на седмото место – UCL Универзитетскиот колеџ во Лондон (UCL) го води патот кон блокчејн…

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.