Цените на Крипто Денес – Пазарот паѓа, Биткоинот и Етереум со Пониска Цена

Bitcoin и Ethereum изгубија 0,06 отсто и 1,58 отсто, соодветно. Крипто пазарот падна на 1,04 трилиони долари

Крипто пазарот се тргуваше во црвено со загуба на 27 јануари 2023 година. Многу криптовалути, вклучително и Биткоин (BTC) и Ethereum (ETH) тргуваа во црвено. Binance (BNB) сепак тргуваше со добивки. HyperChainX (HYPER) беше најактуелниот крипто на денот.

Поширокиот пазар на крипто беше намален за 0,49 отсто на 1,04 трилиони долари, според податоците на Coinmarketcap.com во 15:05 часот по ИСТ. Вкупниот обем на тргување се намали за 13,43 отсто на 54,34 милијарди долари.

Polygon (MATIC) беше најголемиот добитник на денот со пораст од 8,10 отсто, додека Threshold (T) беше најголемиот губитник со вкупен пад на цената од 12,65 отсто.

Цени на криптовалути

Биткоин: БТК падна за 0,06 отсто на 22.941,31 долари. Обемот на тргување на БТК е намален за 18,35 отсто на 25,58 милијарди долари. Трговијата на БТК беше многу нестабилна денес со комбинација на пораст и пад.

БТК се нишаше помеѓу 22.986 и 22.970 долари во последните 24 часа. Доминацијата на БТК во моментов е 42,4 проценти.

Ethereum: ЕТХ денес главно се тргуваше во мешавина на црвено и зелено. Падна околу 6 часот наутро. Тој беше намален за 1,58 отсто на 1.579,89 долари. Се флуктуира помеѓу 1.607 и 1.579 долари. Неговиот обем на тргување е намален за 18,81 отсто на 8,37 милијарди долари.

Други Altcoins

Цената на SOL се намали за 2,35 отсто на 23,85 долари.

Ripple (XRP) падна за 0,71 отсто на 0,4085 долари, а неговиот 24-часовен обем на тргување е намален за 19,15 отсто на 854,4 милиони долари.

Cardano (ADA) порасна за 0,88 отсто на 0,3788 долари. 24-часовниот обем на тргување на Кардано е намален за 10,24 отсто на 404,6 милиони долари.

Мемe монети

Dogecoin (DOGE) се намали за 0,45 отсто на 0,08572 долари. Неговиот 24-часовен обем на тргување е намален за 17,04 отсто на 413,9 милиони долари.

Shiba Inu (SHIB) падна за 0,46 отсто на 0,00001153 долари.

Децентрализирани финансии (DeFi)

Yearn.Finance (YFI) се намали за 1,58 отсто на 7.504,29 долари. Неговиот 24-часовен обем на тргување падна за 34,46 отсто на 27,5 милиони долари.

Aave (AAVE) порасна за 1,24 отсто на 87,01 долари, а обемот на 24-часовното тргување се зголеми за 24,68 отсто на 132,9 милиони долари.

Лавината (AVAX) поскапе за 0,42 отсто на 18,09 долари. Неговиот 24-часовен обем на тргување се зголеми за 19,16 отсто на 462,3 милиони долари.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.