Crypto Exchange FTX – Сведоштво за Голем Интерфејс Дефект

Бахамската крипто берза FTX, наводно, била заглавена со проблем кога нејзините корисници морале да се соочат со низа тешкотии додека ја користеле платформата. Во вторникот, корисниците на платформата за размена на крипто не можеа да пристапат до услугите на самата платформа.

Целата оваа ситуација се појави во слична временска рамка заедно со објавата на економските извештаи за американската инфлација. Случајноста доведе до тоа ситуацијата да се направи покритична, оставајќи ги трговците фрустрирани во времето кога сурфаа на самата веб-страница.

Цитирајќи ја сериозноста на ситуацијата, самиот извршен директор на FTX Сем Банкмен-Фрид мораше да излезе со извештај на контрола на штетите. Тој продолжи на Твитер додека се извини за проблемот и ја разјасни ситуацијата. SBF рече дека FTX не стана недостапен, туку продолжи да се ниша и автоматски да се освежи. Ова прашање беше сведок од толку многу луѓе во исто време што резултираше со фрустрација за нив. Тој, исто така, го информираше започнувањето на моменталното решавање на проблемот. 

Многу трговци објавија на Твитер дека се соочуваат со проблемот со прекинувањето на интерфејсот посебно во времето околу 12:30 UTC. Ова е приближно во исто време со објавувањето на извештајот за американскиот индекс на потрошувачки цени. Сепак, проблемот со платформата беше поправен до 13:25 UTC, информира SBF на Твитер. 

Портпаролот на FTX изјави дека со објавувањето на извештајот за CPI започнала и нестабилност, па и кога неколку корисници се обидувале да пристапат до размената користејќи прелистувач со кои се соочува веб-страниците, често се “освежувале”. Ова доследно освежување на веб-локацијата резултираше со тоа што процесот беше прилично бавен и целата ситуација не може да се управува. Размената не се соочи со никаков застој по нестабилноста и се одвиваше во текот на целото време, додаде тој. 

Лицето исто така изјави дека проблемот бил само со веб-страницата на FTX во тоа време, додека API бил ослободен од какви било несакани проблеми. 

Во меѓувреме, по објавувањето на извештајот за CPI, пазарот на крипто беше сведок на моменталните ефекти. Извештајот се очекуваше да покаже пораст на инфлацијата од околу 8,1 отсто, што се покажа дека е најмалку 8,3 отсто за месец август 2022 година. 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *