Докази за NFT Спојувања

Најочекуваното ажурирање на блокчејнот Ethereum се случи пред неколку часа.

Блокчејнот го префрли својот алгоритам за доказ за работа на механизам за доказ за удел.

Двајца креативни мислители на a16z создадоа NFT „доказ за спојување“.

Доказ за „Ти беше таму“

Спојувањето на Ethereum е тема на разговор денес бидејќи се појави во живо пред само неколку часа. По толку многу одложувања, најголемиот настан стана реалност. Сега настаните поврзани со ажурирањето почнаа да се појавуваат на Интернет. Неодамна, неколку креативни мислители на a16z, Мејсон Хол и Мајкл Блау, создадоа колекција NFT наречена Доказ за спојување.

Дигиталниот колекционер е анимација што го претставува The Merge. Поминува низ три фази: Првата фаза покажува неколку одделни кругови, проследени со половина споени кругови, и на крајот тие се комбинираат за да направат целосен круг што доведува до знакот за спојување на јин-и-јанг. NFT е доказ за носителите дека биле таму кога се случи историската промена на Ethereum.

Креаторите на колекциите изјавија дека потегот наликува на мемето на Black Panda на Ethereum. Ако сте го гледале Dragon Ball Z, веднаш би сфатиле што претставува. Во основа, Црната панда (слој за извршување) и белата мечка (слој на консензус) поминуваат низ спојување за да создадат нова моќна црно-бела панда мечка (Пост спојување на Етереум).

Сега кога The Merge е тука, ќе видиме дали ќе ја достигне ознаката што ја вети. Се верува дека оваа историска промена ќе ги намали емисиите на јаглерод од рударските операции на блокчејнот за над 99%. Blockchain Ethereum користеше PoW консензус алгоритам кој бараше од рударите да користат напредна опрема што троши многу енергија.

Спојувањето ги префрли своите операции во Beacon Chain на Ethereum, екосистем за доказ за удел, кој беше „празен синџир“ пред спојување поради нулта активност. Настанот е важен за рударите на криптовалути бидејќи ќе понуди еднаква можност да добиваат награди за рударство. Ќе го отфрли концептот на „највисок понудувач“ што го користат блокчејновите за доказ за работа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.