Square Enix се Придружува на Кластерот за Валидација на Јазли на Oasys

  • Square Enix се приклучи на кластерот за валидатори на Oasys. Овој додаток го зголеми бројот на валидатори на блокчејнот на 21. Square Enix е познат по игрите како Tomb Raider, Final Fantasy, Marvel’s Avengers и многу повеќе.

Square Enix ќе го зголеми корисничкото искуство

Блокчејн игрите стануваат популарен феномен низ целиот свет. Потенцијалот за генерирање приходи на овие игри привлече многу гејмери ​​во просторот. Организациите поврзани со секторот соработуваат со други за да го забрзаат нивниот развој да расте во светски размери. Неодамна, Square Enix се здружи со Oasys за да стане валидатор на јазли на нивниот блокчејн.

Даики Моријама, директор на Oasys, вели дека оваа интеграција ќе придонесе за нивната колективна мисија. Заедно тие ќе донесат сосема нови искуства на корисниците и ќе постават нова основа за иднината на блокчејн игрите. Square Enix стана еден од 21 валидатор на Oasys. Ubisoft, Bandai Namco, Sega, NetMarble и други веќе работат со организацијата.

Oasys бара од корисникот да поседува 10 милиони OAS, мајчин дигитален имот на фирмата, за да стане валидатор на нивниот блокчејн. Тие не дозволуваат распоредување на нови паметни договори на синџирот, дозволени се само договори одобрени од компанијата. Square Enix ќе обезбеди моќ за патување и силна безбедност на блокчејнот и ќе ги подобри овозможувачките беспрекорни трансакции на екосистемот.

Сквер Еникс е меѓу најомилените гејмерски организации со асоцијација на истакнати наслови како Final Fantasy, Tomb Raider, Marvel’s Avengers, Marvel’s Guardians of The Galaxy и многу повеќе. Во текот на мај, 2022 година, компанијата продаде 50 од своите права за интелектуална сопственост и студија на Embracer, вклучувајќи ги и Crystal Dynamics, Eidos Montreal и Square Enix Montreal.

Оваа одлука ги чинеше правата на IP за игри како Tomb Raider, Legacy of Kain и Thief. Чекорот е направен поради нивните нови планови за основање нови студија и аквизиции во иднина според нивната најава во истиот месец. Тие го пренесоа на Твитер за да ги откријат своите стратегии и мисија да одат заедно со напредокот.

Блокчејн игрите им овозможуваат на корисниците да заработат награди во однос на нивното време и напор што ги трошат во екосистемот. Ги привлекува главните гејмери ​​во просторот поради неговиот аспект на монетизација. Ерата на Ковид-19 се покажа како засилувач за концептот P2E бидејќи им овозможи на луѓето да генерираат приход додека уживаат во игрите од нивните домови.

Додека игрите за играње за заработка им овозможуваат на луѓето да генерираат прилив на приходи, тоа привлече лоши актери во арената. Најголем пример за ова останува колапсот на Ronin Bridge на Axie Infinity каде хакерите избришаа над 600 милиони американски долари од корисничките паричници.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.