Експертите Предвидуваат дека Orbeon Protocol (ORBN) и Dogecoin (DOGE) ќе се Зголемат во 2023 Година

Еве зошто експертите предвидуваат дека Orbeon Protocol (ORBN) ќе се зголеми заедно со Dogecoin (DOGE) во 2023 година

Освен Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE) е веројатно најпознатата криптовалута во светот. Со посветена заедница и поддршка од славни личности, Dogecoin достигна највисоко ниво на сите времиња во 2021 година, и покрај тоа што беше создаден како мем. 

Неговата цена оттогаш падна, а проектите како Orbeon Protocol го зазедоа вниманието со огромни скокови на цените за време на неговата претпродажба.

Протоколот Orbeon е еден од најочекуваните DeFi проекти во 2023 година. Целта е да го наруши пазарот на групно финансирање со својата лансирна подлога со повеќе синџири, која ја користи технологијата NFT за да им помогне на стартапите да соберат средства.

На тековниот стартап пазар, од бизнисите се бара да се натпреваруваат за финансирање од ризичен капитал, честопати отстапувајќи ја контролата врз нивниот бизнис во процесот. Протоколот Orbeon го менува ова со NFT базирани на капитал. Еве како функционира. 

Користејќи го Orbeon Launchpad, проверените бизниси можат да создадат фракционирани NFT кои претставуваат акции во нивниот бизнис. Тие се продаваат директно на инвеститорите, кои можат да ги чуваат своите NFT во децентрализиран Orbeon Wallet или да го продадат на Orbeon Swap. За да ги заштити инвеститорите од какви било малициозни бизниси, Orbeon Protocol создаде механизам „Пополни или убиј“. Ако бизнисот не успее да исполни одредени цели за финансирање, на инвеститорите автоматски им се враќаат средствата. 

Интегритетот игра важна улога во протоколот Орбеон, со неколку безбедносни карактеристики вградени во проектот. Прво, ликвидноста е заклучена десет години. Второ, тимските токени се заклучени една година и ќе се издаваат квартално по тринаесеттиот месец. Трето, Протоколот Орбеон е успешно ревидиран од Солид доказ. Овие карактеристики гарантираат безбедност на инвеститорите и помогнаа да се изгради доверба кај инвеститорите за време на претпродажбата на протоколот Орбеон. 

Претпродажбата моментално е во третата фаза, со веќе продадени 51.915.974 од 75.040.000 ORBN токени. Вкупно ќе бидат создадени 888 милиони (ORBN) токени, од кои 40% ќе бидат продадени за време на претпродажбата. Се предвидува дека третата фаза ќе се распродаде до крајот на јануари, при што првите инвеститори ќе имаат најголема корист од зголемувањата на цените. 

Покрај зголемувањето на цените, на носителите на ORBN ќе им биде дозволен пристап до група на ВИП инвеститори, ќе заработуваат бонуси за влогови и ќе имаат право на управување и гласање. Аналитичарите предвидоа дека Orbeon Protocols ORBN ќе достигне 0,24 долари до крајот на неговата претпродажба, што би значело дека ќе го надмине Dogecoin во 2023 година. 

Dogecoin продолжува да се намалува на најновиот Bear Market, нудејќи нова можност за купување

Dogecoin има една од најактивните заедници за криптовалути на пазарот. Освен што е пофалена од Илон Маск, заедницата Dogecoin континуирано создава меми и возбуда околу проектот, и покрај тоа што нема многу апликации во реалниот свет. 

Во 2021 година, цената на Dogecoin (DOGE) се искачи на 0,7316 долари и покрај тоа што беше проценета на само 0,002 долари само една година претходно. Ова резултираше со глобални наслови и покриеност на Dogecoin, при што инвеститорите ширум светот се собираат да го купат.

Хипот околу Dogecoin оттогаш згасна, кој сега вреди 0,07659 долари. Иако проектот доживува скокови во текот на годината, многу инвеститори веруваат дека Dogecoin секогаш ќе биде инвестиција заснована на возбуда поради недостатокот на корисност – сепак, ова може да доведе до зголемена цена во блиска иднина.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.