Елон Маск Има Нови Предлози за Подобрување на Dogecoin

Креаторите на Содржина со Dogecoin бенефиции

Иако Били Маркус ја создаде најпопуларната криптовалута за мемиња, Dogecoin, се чини дека Елон Маск има големо влијание врз валутата. Тој останува долгогодишен поддржувач на меме-монетата, бидејќи ја овозможил како начин на плаќање за Tesla и SpaceX. Неодамна, тој предложи неколку идеи за да се зголеми неговата употреба.

Извршниот директор на Tesla му одговори на Били Маркус, креаторот на Dogecoin , на Твитер, сугерирајќи дека употребата на меме-монетата ќе се зголеми доколку бизнисите почнат да ја прифаќаат. Тој исто така препорача дека треба да почнат да го користат за да плаќаат надоместок на креаторите на содржината. Средството добива огромна популарност во последно време по големата љубовта на Маск кон криптовалутата.

Ова не е прв пат Маск да се вклучи да ги понуди своите мисли за да ја поттикне употребата на Dogecoin . Тој препорача дека на валутата ке и треба платформа која се занимава со незаменливи токени, и во меѓувреме, сугерирајќи дека мостот Ethereum -Dogecoin ќе ја подобри целокупната слика на екосистемот.

И Виталик Бутерин има предлог за средството. Тој смета дека треба да го префрли својот алгоритам со доказ за вложување. Неодамна, Ethereum го префрли својот консензус алгоритам од PoW на PoS. Тој рече дека „Актот ќе и помогне на мрежата да ги намали акциите на јаглерод за над 99%.

Елон Маск ја дозволи меме-монетата како начин на плаќање во неговата компанија Boring, Tesla и SpaceX. Тој се огласи на Твитер и рече дека „Луѓето сега можат да го купат неговиот производ преку Doge“. Тој даде саркастичен коментар сугерирајќи дека луѓето треба да го купат неговиот парфем за тој да може да го превземе Твитер.

Елон Маск презеде 9,1% од акциите на Твитер на 14 април 2022 година, што го прави најголемиот акционер на компанијата за социјални медиуми. Набрзо потоа следеше неговата најава дека наскоро ќе ја купи платформата. Тој предложи 43 милијарди долари за купување на Твитер.

Сепак, наскоро стана кристално јасно дека договорот не е надвор од маса и се очекува да биде затворен овој месец. Елон Маск сака да направи неколку промени на платформата, вклучувајќи елиминација на ботови, имплементација на слобода на говор и многу повеќе. Многумина се спротивставија на елементот на слободата на говорот бидејќи негативната содржина може да биде осетлива кај многу Твитер корисници.

Dogecoin се тргуваше по пазарна вредност од 0,058 $ во времето на објавување. Средството се обиде да порасне малку повеке во текот на август 2022 година, но не успеа да остане во чекор со цената во Септември и овој месец.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.