Floki Inu DAO го Усвои Предлогот за Согорување на Токени во Вредност од над 100 Милиони Долари

Цената на FLOKI се зголеми за повеќе од 100% во изминатата недела

Заедницата Floki Inu гласаше за неодамнешниот предлог за управување со кој се обидуваше да согори 4,2 трилиони FLOKI токени на мост со вкрстени синџири и да го намали данокот на трансакцијата.

Предлогот помина со 99,97% мнозинство гласови за палење на токените на мостот, додека 0,03% гласаа против предлогот, велат програмерите . Данокот на трансакции на FLOKI ќе биде намален на 0,3% со ефективно 20 часот по UTC на 3 февруари, додека 4,2 трилиони токени ќе бидат трајно изгорени во 20 часот по UTC на 9 февруари 2023 година.

Планираното согорување на токени е во вредност од над 100 милиони долари од понеделник, покажуваат податоците на CoinGecko.

Согорувањето токени е начин за намалување на понудата, што последователно додава вредност на секој токен се додека нивото на побарувачка останува исто.

Како таков, предлогот Floki Inu ги посочи безбедносните ризици поврзани со мостовите како друго образложение. Само минатата година беа изгубени или украдени над 2 милијарди долари од мостови со вкрстени синџири.

„Се појавија повеќе експлоатирања и податоци за да покажат колкава закана би можеле да претставуваат мостовите со вкрстени синџири, особено ако имаат значителна количина на понуда на токени“, се вели во предлогот.

„Во случајот на Floki Inu, експлоатацијата на нашиот главен мост со вкрстени синџири ќе има катастрофално влијание врз проектот бидејќи овој мост моментално содржи 55,7% од вкупната циркулирачка понуда на Floki Inu. Ова е многу токени и тоа е повеќе од доволно за да се исцрпат базените за ликвидност на проектот и суштински да се уништи проектот доколку се експлоатира“, додаваат програмерите во сегашниот предлог.

Програмерите зад Floki Inu, проект со тематска раса на кучиња Шиба Ину, претходно изјавија за CoinDesk дека потегот е дел од поширок план за позиционирање на Флоки Ину како сериозен проект за децентрализирано финансии (DeFi). Тимот започна тековни проекти како што се Floki Locker и метаверс играта Valhalla во изминатите неколку месеци.

Мостот Floki

Floki првично го издаде својот токен на Ethereum со вкупна понуда од 10 трилиони токени, пред на крајот да се прошири на побрзиот и поевтин синџир BNB во 2021 година врз основа на барањата на заедницата.

Тимот мораше да започне уште еден договор за синџирот BNB со сопствена вкупна понуда од 10 трилиони токени. Сепак, ова бараше мост со вкрстени синџири за да се осигура дека вкупното циркулирачко снабдување на FLOKI во кое било дадено време никогаш не надминува вкупна понуда од 10 трилиони токени и да им овозможи на корисниците да го префрлат својот FLOKI од Ethereum на BNB Chain и обратно.

Во тоа време, тимот користеше 600 милијарди токени од својата ризница на Ethereum и BNB Chain за да ги обезбеди почетните средства за мостот.

Оттогаш, повеќето сопственици ги заклучија своите FLOKI токени на Ethereum и ги префрлија на BNB Chain. „Како резултат на ова, додека поголемиот дел од снабдувањето сè уште е на синџирот ЕТХ, сега постои таква рамнотежа што отсуството на мост нема да ја загрози стабилноста на проектот“, напишаа програмерите во предлогот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.