Главниот Директор за Производи се Повлекува од Crypto Exchange Coinbase

Surojit Chatterjee ќе продолжи да работи како советник во фирмата најмалку до 3 февруари 2023 год.

Главниот директор за производи на Crypto Exchange Coinbase (COIN), Surojit Chatterjee, поднесе оставка додека компанијата ги реструктуира своите тимови за производи, инженерство и дизајн.

Оставката на Chatterjee беше „заемно договорена“ и тој ќе продолжи да му служи на Coinbase во советодавна улога најмалку до 3 февруари 2023 година, според поднесувањето на Комисијата за хартии од вредност . Chatterjee беше со Coinbase скоро три години, според неговиот профил на LinkedIn .

CoinLedger is the leading cryptocurrency tax software on the market. Simply connect your exchanges and wallets and let CoinLedger calculate your taxes in minutes. Import generated forms into your preferred tax filing software such as TurboTax or TaxAct or send it to your tax professional.

Learn more about the CoinLedger

Овој потег е дел од реструктуирањето на неколку групи на Coinbase. „Во врска со оставката на г-дин Chatterjee, производните, инженерските и дизајнерските тимови на Coinbase се реорганизираат во структурата на група производи според која лидерите на таквите групи ќе ја преземат одговорноста за понудите на производи на Coinbase“, се вели во поднесувањето на извештајот во врска со оставката на Chatterjee од Coinbase.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.