Хакер Украде Крипто во Вредност од 566 Милиони Долари од Binance Bridge

Наводно, хакерите украле 2 милиони Binance Coins (BNB), вредни 566 милиони долари, од Binance Bridge.

Деталите се малку во моментот, но се чини дека нападот започнал во 14:30 часот по EST денес, при  што паричникот на напаѓачот  добил две трансакции, од кои секоја се состои од 1.000.000 BNB.

Набргу откако хакерот почнал да шири дел од средствата низ различни базени за ликвидност, обидувајќи се да го пренесе БНБ во други средства.

Binance го призна безбедносниот инцидент во 18:19 часот по EST и го паузираше BNB Smart Chain додека го истражуваа инцидентот.

Во 19:51 часот по EST, извршниот директор на Binance твитна дека е искористена експлоатација во BSC Token Hub за пренос на BNB на напаѓачот и дека тие побарале од сите валидатори да го суспендираат паметниот синџир на Binance.

„Експлоатација на мост со вкрстени синџири, BSC Token Hub, резултираше со дополнителна BNB“,  твитна  извршниот директор на Binance, Чангпенг Жао.

„Ги замоливме сите валидатори привремено да го суспендираат BSC. Проблемот е содржан сега. Вашите средства се безбедни. Се извинуваме за непријатностите и соодветно ќе обезбедиме дополнителни ажурирања“.

Додека поголемиот дел од украдените средства остануваат на BNB Smart Chain и сега се недостапни за хакерот, Binance проценува дека помеѓу 70 и 80 милиони долари биле отстранети од синџирот.

Работејќи со партнери во заедницата за криптовалути, 7 милиони долари од тие средства надвор од синџирот веќе се замрзнати.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.