Иднината на DeFi е на TikTok

Во јули 2021 година, TikTok достигна три милијарди преземања. Социјалната мрежа може да се пофали со повеќе од една милијарда активни месечни корисници. А, во Соединетите Држави, TikTok сега е попопуларен кај генерацијата Z отколку кај Instagram.

Во текот на последните шест месеци, Bitcoin ( BTC ) забележа пад од повеќе од 70% од својот историски максимум северно од 69.000 долари во 2021 година. Нестабилноста на пазарот треба да се очекува. Но, ако децентрализираното финансии (DeFi) сака да има иднина, тоа треба да биде прифатено од повеќе луѓе. 

Гореспоменатата нестабилност (како и цинизмот на криптовалутите воопшто) отфрла многу инвеститори. За среќа, членовите на генерацијата Z се далеку од вашите типични инвеститори.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.