Играње Базирано на Ethereum Altcoin Еруптираше Пред Отклучување Токени од 60.000.000 Долари

Алткоинот за игри базиран на Ethereum ( ETH ) се зголеми овој викенд пред голем настан за отклучување токени

Axie Infinity ( AXS ) се зголеми од тргувањето околу 9,20 долари во саботата на највисоко ниво од 13,84 долари во неделата, што претставува зголемување од повеќе од 50%.

AXS, 41-то рангирано крипто средство по пазарна вредност, оттогаш делумно се врати и се тргува со 12,18 долари во моментот на пишување.

Скокот на цената се случи пред настанот за отклучување на токени од околу 4,8 милиони AXS што се случи во понеделникот, според веб-страницата за податоци за токеномика TokenUnlocks . Настанот за отклучување претставуваше 1,812% од вкупната понуда на средството и вредеше повеќе од 60 милиони долари по тековни цени.

Неодамнешното ценовно дејство на AXS е во спротивност со конвенционалната мудрост за отклучување на токени, што им дава можност на инвеститорите да продаваат дигитални средства по истекот на периодите на стекнување. 

Следниот настан за отклучување токени на Axie Infinity ќе се случи на 17-ти април. Отклучувањето ќе претставува 1,45% од вкупната понуда на средството (во вредност од скоро 50 милиони долари во моментот на пишување), според TokenUnlocks.

AXS е зголемен за повеќе од 100% од почетокот на 2023 година кога се тргуваше околу 6,00 долари. И покрај порастот на цената овој месец, токенот сè уште останува над 92% понизок од својот историски максимум од 164,90 долари, што го достигна во ноември 2021 година.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.