Како Џереми Рајан стана „NFT Demon“ на Ланецот BNB

Џереми Рајан отвора добротворен фонд за жртвите од ураганот Иан. Рајан од преживеан рак стана еден од најголемите NFT уметници

Светот учи за Non Fungible Tokens (NFT). Одвреме-навреме, има вести за слики кои се продаваат за илјадници, па дури и милиони долари. И уметниците обрнуваат внимание – бројот на NFT уметници рапидно се зголемува. IntoTheBlock објави во април оваа година дека имало 80.300 NFT колекции на Ethereum, што е зголемување за 104,5% само во 2022 година.

Најголемиот уметник во синџирот BNB е Џереми Рајан познат како „NFT Demon“. Рајан има ковано најголем број на NFT; нови колекции; и целосно ковани NFT со најголем број колекции со над 10.000 токени. Некои од неговите познати дела ги вклучуваат Bad Ass Doggos, Cartel Punks и Gaming Shiba.

На Џереми Рајан му бил дијагностициран рак на мозокот. Успешно се борел со ракот и за време на опоравувањето развил интерес за уметност. За само еден месец од влегувањето во дигиталниот уметнички простор, Рајан го доби псевдонимот NFT Demon бидејќи беше најголемиот уметник во синџирот BNB . Раперот Еминем е еден од милионите што ја купиле неговата уметност.

NFT Demon ќе лансира Super Gremlin, добротворна колекција насочена кон создавање свест за ракот во заедницата Web3. Дел од приходите ќе бидат донирани на месецот за подигање на свеста за ракот на мозокот кој се одбележува во мај во САД, Австралија и Канада. Долгорочните иматели на NFT ќе добиваат бенефиции вклучувајќи ексклузивни пропусници за метаверзни настани и специјални понуди за NFT .

Super Gremlin е за разлика од другите NFT колекции. Додека другите се курирани за профит, Супер Гремлин е создаден за да генерира свест за тешки прашања како болести и несреќи.

Рајан ќе лансира добротворна NFT ковачница на неколку и далеку за да финансира помош од ураганите по ураганот Иан за да им помогне на локалните заедници кои беа погодени од катастрофата. Неколку и далеку е нов пазар дизајниран на блокчејнот NEAR. Колекцијата „Шнаузери во панталони“ содржи 2500 NFT кои можат да се коваат.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.