Кој е Andreas Antonopoulos

Andreas Antonopoulos е технолог, застапник за биткоин и автор на Мастеринг биткоин, книга водич за биткоин

Роден во 1972 година во Лондон, ОК и израснат во Атина, Грција, Andreas Antonopoulos е технолог, застапник за биткоин и автор на Mastering Bitcoin, книга водич за биткоин. Тој е исто така говорник и едукатор во просторот за криптовалути. Antonopoulos исто така беше домаќин на подкастот Let’s Talk Bitcoin.

Во 2014 година, Antonopoulos стана главен службеник за безбедност (ГО) на Blockchain – компанија за услуги за паричници и информации за криптовалути. Компанијата прерасна во мултинационална корпорација под мандатот на Antonopoulos , за време на кој тој конкретно се фокусираше на управувањето со ризици додека создаваше засилени безбедносни практики. По брзиот раст на компанијата, Antonopoulos се пресели од ГО во советник во одборот на компанијата. Во текот на истата година, Antonopoulos , исто така, се приклучи на компанијата за е-трговија CoinSimple како советник во нејзиниот одбор.

Во 2014 година, Antonopoulos се појави и пред канадскиот сенат за да се залага за придобивките од биткоинот и децентрализираните финансиски системи. Тој, исто така, организираше кампањи за зголемување на свеста, главно работејќи со „ние прифаќаме биткоин“ на Yelp за да го зголеми усвојувањето на криптовалутата.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Во 2014 година, Antonopoulos го претстави Mastering Bitcoin, технички водич напишан за биткоин за програмери и компјутерски научници заинтересирани за технологијата. Неговата втора и трета книга, Интернет на пари 1 и 2, понудија објаснување зошто биткоинот е важен и се наменети за поширока публика. Во 2018 година, Antonopoulos ја објави својата трета книга, Mastering Ethereum , технички водич за блокчејнот ethereum наменет за кодерите да научат како да користат и развиваат паметни договори и децентрализирани апликации.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.