Кој е Ari Paul?

Ari Paul е ко-основач и главен инвестициски директор на BlockTower Capital

Инвестициска фирма која управува со портфолио на крипто средства и започната во 2017 година.

Пол, исто така, е автор на блогот Инвеститор за криптовалути . Важните трудови вклучуваат теми како што се заеми со криптовалути, историја на пари и примена на инвестициски концепти во криптовалутите .

Пол претходно работел за Универзитетот во Чикаго како портфолио менаџер. Тој помогна во управувањето со хеџ портфолио од 140 милиони долари и дополнително ги процени ризиците за донацијата на универзитетот од 8 милијарди долари. 

Во неговата претходна улога, Пол тргуваше со деривати за меѓународната групација Susquehanna, каде што разменуваше опции за акции, стоки и девизен курс.

Инвестициската фирма на Пол, BlockTower Capital, првично беше финансирана од значајните фирми за ризичен капитал Andreessen Horowitz и Union Square Ventures. 

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Покрај управувањето со портфолио на крипто-средства и тргувањето со средствата, BlockTower инвестираше и во децентрализираниот стартап на книгата Hedera Hashgraph, децентрализираниот стартап на пазарот Origin Protocol и крипто медиумскиот центар The Block.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.