Кој е Jackson Palmer

Ко-креатор на криптовалутите dogecoin базирани на меме и директор за управување со производи за платформата за креативен облак на Adobe

Palmer и програмерот Billy Markus го создадоа dogecoin во 2013 година. Името на криптовалутата е изведено од мемето „Doge“, чии многу повторувања обично прикажуваат куче Shiba Inu опкружено со текст Comic Sans. Palmer  рече дека сака dogecoin да привлече позитивно внимание на криптовалутите и да ги поттикне иновациите со технологијата со тоа што ќе ја направи достапна и привлечна за новите корисници.

Во 2015 година, Palmer објави дека ќе земе „ продолжено отсуство “ од заедницата на криптовалути, нарекувајќи ја заедницата „токсична“ и критикувајќи ја дека е „доминирана од белиот маж“ и нарушена со „бизнис идеи исполнети со големи зборови“.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Во 2018 година, Палмер рече дека се вратил во индустријата за да помогне во едукацијата на пријателите и членовите на семејството заинтересирани да инвестираат во крипто валути .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.