Кој е Patrick Byrne?

Patrick Byrne – Поранешен извршен директор на Overstock.com

Еден од најраните онлајн трговци на мало што го прифати биткоинот како плаќање . Overstock.com е матична компанија на блокчејн инвестициската фирма Medici Ventures и платформата за пазари на капитал tZERO.

Брн го купи Deals.com во 1999 година и го ребрендираше меѓународниот продавач на мало во Overstock.com. Во раните години, Overstock.com се здоби со репутација за поволни цени и „крадење“, што доведе до ран успех со заработка од 25,5 милиони долари во втората година и 80 милиони долари во третата година. Во 2002 година, Overstock.com излезе на берзата и заработи скоро 100 милиони долари во бруто приходи.

Во 2014 година, Overstock почна да ги нуди своите производи во замена за биткоин. Иако ја пропушти нивната продажна ознака во првите неколку години, ова го изложи трговецот на мало на нова база на клиенти, 50% од продажбата на биткоин беше завршена од клиенти кои претходно не купувале на Overstock.com. Во 2014 година, Брн ја лансираше подружницата на Overstock.com инвестициска фирма Medici Ventures. Бирн стана отворен застапник на биткоинот, дури и инсталираше банкомат на Биткоин во седиштето на Оверсток во 2015 година. Таа година, Бирн директно инвестираше 8 милиони долари во различни блокчејн проекти.

Медичи Венчерс стана значајна компанија за вложување во криптовалутите и блокчејн индустриите, финансирајќи го гласачкото решение Voatz, менаџерот на средства Chainstone Labs, автентикаторот на податоци Factom и банкарската платформа Bankorus. Дополнително, често промовираната подружница на Бирн, tZERO, има за цел да биде пазар на хартии од вредност базиран на блокчејн кој ги нарушува традиционалните практики на Вол Стрит. Од февруари 2019 година, платформата се бореше во почетните фази во однос на очекувањата за волумен и цената на нивниот првичен токен за понуда на монети (ICO), TZROP. Платформата останува ограничена на одредени корисници и токени со кои може да се тргува.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Во 2018 година, државата Охајо објави дека ќе прифати биткоин како плаќање за даноци, а во 2019 година, Byrne’s Overstock.com стана една од првите големи компании што ги плати даноците во биткоин. Овој чин донесе пофалба од државниот благајник на Охајо, Џон Мендел, велејќи дека „ прегратката на блокчејн технологијата на компанијата беше пред своето време“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.