Кој е Anthony Pompliano?

Основач и партнер во Morgan Creek Digital

Anthony Pompliano е основач и партнер во Morgan Creek Digital, хеџ фонд кој е специјализиран за блокчејн технологија и дигитални средства, и поддржан од фирмата за управување со инвестиции Morgan Creek Capital.

Pompliano го коосноваше Morgan Creek Capital со Mark Yusko и Jason Williams во 2018 година. Тој исто така пишува дневни билтени до институционални инвеститори кои обезбедуваат лична анализа на дневните вести во крипто индустријата и тој е домаќин на подкастот, Off the Chain . Пред неговото вклучување во блокчејн индустријата, Pompliano беше партнер во Full Tilt Capital (подоцна купен од Morgan Creek Capital) и имаше улоги во Snapchat и Facebook.

Во 2018 година, давателот на крипто индекси Bitwise соработуваше со Morgan Creek Capital во 2018 година за да го создаде Фондот за индекс на дигитални средства, кој ги нуди 10-те најголеми дигитални средства по пазарна капитализација. 

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Средствата се чуваат во комори, а Morgan Creek и Bitwise се обврзаа да го ревидираат фондот годишно. Pompliano е член на Комитетот за политика на индекси , кој го надгледува фондот.

Дознајте Кој е Vitalik Buterin

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.