Кој е Chris Larsen

Инвеститор и ко-основач и поранешен извршен директор на OpenCoin

Chris Larsen, роден во 1960 година, е американски деловен извршен директор, ангел инвеститор и ко-основач и поранешен извршен директор на OpenCoin, кој подоцна беше ребрендиран во Ripple .

Ripple Labs разви сопствена блокчејн технологија, XRP ledger, за да ги подобри прекуграничните плаќања помеѓу различните банкарски системи во светот . Мрежата на финансиски институции кои ги користат сите производи на Ripple се нарекува RippleNet.

За време на улогата на Larsen како извршен директор на Ripple , тој направи две значајни донации од неговиот личен XRP. Првиот беше во мај 2014 година, кога тој се обврза да донира 7 милијарди XRP на неименувана кауза откако колегата ко-основач Jed McCaleb ја напушти компанијата и најави дека ќе ги продаде своите 9 милијарди XRP. Во април 2019 година, Larsen и неговата сопруга Lyna Lam донираа 25 милиони долари во XRP на Државниот универзитет во Сан Франциско, доделени на школата за бизнис, што беше најголемата донација во дигитални средства на универзитет во тоа време.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Во 2016 година, Larsen се повлече од функцијата извршен директор на Ripple Labs и ја презеде улогата на извршен претседател.

Пред да влезе во крипто индустријата, Larsen ко-основаше компанија за онлајн хипотекарни заеми E-Loan и компанија за заеми од peer-to-peer Prosper Marketplace.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.