Кој е Jimmy Song

Биткоин адвокат и автор на повеќе биткоин проекти од 2013 та година

Претходно работејќи како развивач на софтвер во голем број индустрии, Song се приклучи на Monetas, компанија за софтвер за крипто финансии, во 2014 год. и биткоин паричник наменет за kripto бизнис. Потоа, тој стана главен архитект за Paxos, финансиска институција со седиште во Њујорк и издавач на stablecoin.

Во јануари 2018 година, Song се приклучи на Blockchain Capital, компанија фокусирана на финансирање проекти базирани на блокчејн технологија, како биткоин соработник. Во 2019 година тој ја објави „Програмирање на биткоин“, книга која има за цел да ги научи читателите на основите на биткоинот. Покрај неговата книга, тој раководи со профитна компанија, Programming Blockchain , која ги поучува студентите ширум светот за различни техники за развој на биткоин.

Во јануари 2019 година, Song започна да предава како професор на два курса на ниво на постдипломски студии на Универзитетот во Тексас во Остин. Тој, исто така, почна да служи како експерт во одредени настани поврзани со биткоин.

Song е добро познат по тоа што тврди дека блокчејновите имаат ограничени случаи на употреба . Поконкретно, тој тврди дека единствениот случај за употреба на блокчејнот е за „здрави пари“ – како што тој го карактеризира биткоинот. Тој беше гласен критичар на дозволените блокчејнови , алтернативни криптовалути и аргументот дека Ethereum ќе го децентрализира интернетот.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Song направи неколку облози за иднината на блокчејн со Joseph Lubin, ко-основач на Ethereum и основач на ethereum venture студиото ConsenSys.

На консензусната конференција на CoinDesk во 2018 година, Lubin ја објави песната „секоја количина на биткоин“ дека децентрализираните апликации на Ethereum нема да имаат значителен број корисници во следните пет години. На Consensus 2019 на CoinDesk , Song и Lubin ги дефинираа условите на претходниот облог и се согласија дека победникот на облогот ќе си замине со 810,8 ETH или 69,74 BTC во зависност од тоа кој ќе победи.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.