Колку Чини да се Развие и Изработи Апликација за Крипто Паричник

Блокчејн е дискретна технологија на барање за модерни дигитални бизниси кои работат на криптовалути

Според неодамнешните студии, приходот во сегментот на криптовалути се очекува да достигне 34,72 милијарди долари до крајот на 2022 година. Ќе бидете изненадени ако знаете дека Crypto-паричниците претставуваат речиси 25% од продажбата на вкупниот пазар на крипто.

Една од основните придобивки на апликацијата за крипто-паричник е тоа што паричниците можат безбедно да ги складираат приватните клучеви и лозинки на корисниците, правејќи ги нивните криптовалути достапни и безбедни. Крипто паричниците се хитови од следната генерација кои го олеснуваат процесот на крипто-трансакции, поради што приходот на глобалниот пазар на крипто-паричници моментално изнесува 1398,2 милиони долари , што се очекува да достигне 3,371 милиони долари до 2032 година.

Ова растечко прифаќање и побарувачка ги натера Fintech и придружните бизниси да додаваат апликации за паричник за криптовалути како дел од нивниот бизнис модел и систем на приходи. Затоа, ако сакате да иницирате проект за апликација за паричник базиран на крипто, овој напис ве запознава со трошоците за развој на апликацијата за криптопаричник и факторите кои придонесуваат за крајната цена.

Иако експертите од индустријата ве советуваат да се здружите со сигурна компанија за развој на блокчејн за понепречен развој, овој напис ќе ви помогне со почетната идеја и фазите за успешен развој на крипто-паричник. Значи, да започнеме:

Видови крипто паричници достапни на пазарот

Пред да започнеме со факторите и технолошкиот куп и процената на просечната цена на апликациите за крипто-паричници, од витално значење е да ги разбереме различните решенија за криптопаричници достапни на пазарот денес:

  • Веб -паричници- Веб-паричниците може да се управуваат и пристапуваат преку веб-прелистувач. Ако сакате да развиете веб-крипто-паричник, вашите корисници не би морале да се грижат за преземање на некој специфичен софтвер на нивните уреди. Приватните клучеви ги складира сопственикот или развивачот на веб-локацијата наместо корисничкиот уред.
  • Мобилни криптопаричници- Како што е предложено од името, мобилните паричници може да се преземаат и пристапуваат на мобилни уреди. Тие доаѓаат со QR-кодови за корисниците лесно да продаваат и купуваат крипто.
  • Десктоп паричници- Десктоп паричникот е во основа софтвер што корисниците можат да го преземат и извршат локално на компјутер. За разлика од некои веб-базирани верзии, десктоп крипто-паричниците им даваат на корисниците целосна контрола врз средствата и клучевите.
  • Хартиени паричници – Ова се само парче хартија со крипто адресата, а нивните приватни клучеви се физички отпечатени во форма на QR-кодови.
  • Хардверски паричници- Овие крипто паричници се дизајнирани да ги заштитат приватните клучеви на корисниците од онлајн системите за управување со податоци. Овде, клучевите се чуваат во уред за погон на палецот и безбедно се чуваат.

Меѓу сите овие типови, мобилните криптопаричници се најпреферираниот медиум од бизнисите и корисниците. Зошто?

  • Лесно користење на крипто паричници

Пристапноста е главната причина поради која водечките компании за развој на апликации за блокчејн постојано работат на развивање и одржување на апликации за крипто-паричници. Донесувањето паричник на уред до кој корисниците можат да пристапат во секое време со леснотија е причината зошто крипто-паричниците се хит. 

  • Развивач на паричник за мулти-криптовалути т

Блокчејн и другите апликации за крипто-паричници имаат корист од складирањето и тргувањето со различни дигитални валути без потреба од префрлување уреди или екрани. Сè што треба да направите е да развиете единствена платформа за апликации за извршување на сите функции. 

  • Безбедност на криптопаричник

Мобилните Crypto паричници се преполни со супериорни безбедни алгоритми заедно со никакви шанси да бидат оштетени или украдени.

Сега, ако сте доволно убедени да се префрлите на развојниот дел на апликацијата за крипто-паричник, ајде да одиме на заобиколување на факторите кои придонесуваат за трошоците за развој на апликација за криптопаричник.

Фактори кои придонесуваат за трошоците за развој на апликацијата Crypto Wallet

Трошоците за изградба на апликација за крипто-паричник се засноваат на повеќе фактори. Некои од примарните фактори кои директно влијаат на буџетот за развој се наведени подолу: 

1. Комплексност на апликацијата 

Голем број елементи, како што се технолошкиот куп, множеството функции, процесот на развој, дизајнот, компонентите на интерфејсот итн., ја дефинираат сложеноста на апликацијата за крипто-паричник. Колку повеќе функции и функционалности носи вашата апликација за крипто-паричник, толку е покомплексен процесот на апликацијата.

Меѓутоа, ако сакате да развиете едноставен примарен крипто-паричник, размислете за интегрирање на функции како овластување, известувања за притисок, увоз на паричник, портал за плаќање крипто, список со адреси, стапка на конверзија, трансакција и безбедност итн. 

2. Големина на апликацијата Crypto Wallet

Како што споменавме погоре, колку повеќе функции вклучувате, вашата апликација за паричник станува потешка. Ако сте во почетната фаза, препорачливо е да се фокусирате само на основните карактеристики за да одржите основна, но едноставна и внимателна апликација. 

3. Големина на тимот за развој

Трошоците за развој на апликација за крипто-паричник зависи и од големината на компанијата за развој на блокчејн апликации што ќе ја изберете. Според индустриските стандарди, можете да изберете од три типа на компании – мала капа, средна капа и голема капа, врз основа на барањата на вашите апликации. 

4. Дизајн на крипто паричник

Некомплексните и минималните дизајни играат витална улога во дефинирањето на стапката на ангажирање на корисниците на вашата апликација. Ефективниот дизајн ќе ве чини повеќе; сепак, не ги загрозувајте барањата за дизајн и развој на апликацијата за крипто паричник. Од жична рамка до дизајн на UI/UX, вашата апликација мора да биде удобна, интуитивна и лесна за употреба за публиката.

Освен овие фактори, технолошкиот куп што ќе го изберете, исто така, влијае на конечната цена за развој на вашата апликација за крипто-паричник.

Колку чини да се развие апликацијата за крипто паричник?

Имајќи ги предвид сите фактори споменати погоре, тука е расчленување на трошоците за апликација за крипто-паричник:

Започнете со развој на апликација за крипто паричник денес

Стандардните трошоци за изработка и развој на стандардна крипто технологија се земаат од различни алатки и извори, имајќи ги предвид сите фактори. Сите компоненти дискутирани погоре играат витална улога во успехот на вашата апликација за крипто-паричник; сепак, погрижете се да имате доверливо техничко водство на искусна компанија за развој на софтвер за блокчејн.

Ангажирањето на квалификуван тим за развој е економичен начин за рационализирање на процесот на развој на апликации за крипто паричник. Па што чекаш? Контактирајте со експертите и започнете сега.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.