Македонија Прогресивно Напредува во Биткоин Копање

Наскоро: Северна Македонија – Meѓу Првите Земји во Копање на Биткоин

Во нашата земја се регистрирани повеќе од $1.200,000 ВТС трансакции во последните 10 месеци. Копањето на биткоини е веке тренд во Северна Македонија, а најголемата причина за тоа е ефтината електрична енергија.

Северна Македонија долго и упорно се трудеше да се постави и најде соодветно место во глобалното копање на биткоини. Биткоин копачите можат да располагаат со сите соодветни алатки, одкако државата им ги овозможи сите услови за копање.

Сето ова допринесе за значително подобрување на економијата во државата. Северна Македонија веке работи и развива план како да стане една од најдобрите земји од областа на копањето криптовалути.

Наводно, Северна Македонија има голема можност да го оствари тоа, а најголем допринес е ефтината електрична енергија и лесното ажурирање на потребните документи.

Казахстан до неодамна беше втор лидер на глобално ниво во копање на Биткоини. Оваа позиција ја задржаа подолг период поради лесните извори на достапност на копање. Ова допринесе на растот на економијата во државата, но исто така привлече илјадници копачи да се релоцираат во Казахстан.

Не смееме да заборавиме дека неколку проблеми од типот на не планирано згаснување на интернет конекцијата и на електричната енергија кој беа честа појава на почеток на 2022 година, допринесуваат за спорото растење на копачките дејности.

Одкако Кина ги стопираше сите копачки крипто активности, Соединетите Американски Држави мудро го искористија тој момент па за рекордно време станаа број еден држава за копање на криптовалути.

Основни Фактори за Една Земја да Започне со Копање на Криптовалути

  1. Лесен пристап до извори на електрична енергија како хидро, ветер и други природни извори на електрична енергија.
  2. Ниска цена на електрична енергија.
  3. Некомплицирано лиценцирање и лесно средување на потребната документација за издавање дозвола за копање на криптовалути.
  4. Комфорна средина за работа.

Стапката на невработеност во Северна Македонија изнесува дури високи 29 проценти, но економијата значително, полека но сигурно се подобрува особено со светски познатata GPD стапка од 4 проценти во 2017 година која допринесува и овозможува копање на криптовалути и го помага економскиот раст.

Заклучок

Копањето на биткоин забрзано расте насекаде во светот, но премногу земји сеуште немаат добиено или издадено дозвола на копачите да ги имплементираат своите копачки инфраструктури. Интересна и вистинита предпоставка и статистика е тоа што копањето на биткоин би можело да биде навистина профитабилно доколку цената на електричната енергија се намали до 50 проценти.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.