Минијатурни Добивки од Algorand, FTX и Chainlink за Престојниот Настан на Uniglo.io

Следејќи ги основните закони на економијата, намалувањето на понудата природно е еднакво на зголемување на цената

Најавата за огромно бришење на токени направени од програмерите на Uniglo.io ги возбуди раните инвеститори, а остварените добивки ќе ги намалат оние на Algorand, FTX и Chainlink. 

Uniglo.io

Uniglo.io им обезбеди на инвеститорите капитален рај. Овој протокол DeFi им овозможува на инвеститорите да ја доловат куповната моќ на нивното богатство и му овозможува да расте во подолги периоди. Складиштето на вредност останува една од критичните карактеристики на парите, а странските валути очајно пропаднаа. И покрај едноставноста на задачата, складирањето на вредноста во подолги периоди останува многу комплицирано поради постојаната промена во понудата на пари и инфлацијата. 

Uniglo.io ја користи уникатноста и недостигот на средства за да го обезбеди ова складирање на вредност. Ги изложува инвеститорите на уникатен спој на дигитални средства и се карактеризира со дефлациска токеномија како дополнителна гаранција за постојано вреднување. Претстојното бришење ќе ја зголеми цената на GLO, а Business2Community го наведе Uniglo.io како проект подготвен да експлодира во 2022 година.

Algorand 

Silvio Micali, лидер на мислата во блокчејн просторот, го лансираше Algorand во април 2019 година. Algorand е широко заслужен како првиот Blockchain што ја реши трилемата за приспособливост. Algorand воведува децентрализација, приспособливост и безбедност во крипто екосистемот.


Собра повеќе од сто и дваесет милиони во својата ICO (Initial Coin Offering). Но, од ценовна перспектива, Algorand беше тотален пропуст, со ALGO постојано тргување под неговата цена на ICO. 

FTX 

FTX е централизирана и специјализирана комапнија за размена на деривати. Сепак, заедницата на DeFi цврсто се спротивстави на FTX по предложените регулативи за DeFi од Сем Банкмен-Фрид, извршен директор и основач на FTX.

Заедницата гледа на предлозите за регулатива како што Фрид се обидува да ги обложи своите џебови со намалување на конкуренцијата и принудување на децентрализираните берзи да се подложат на централизирана регулаторна рамка. Останува да се види ефектот врз цената на ФТТ. 

CoinLedger is the leading cryptocurrency tax software on the market. Simply connect your exchanges and wallets and let CoinLedger calculate your taxes in minutes. Import generated forms into your preferred tax filing software such as TurboTax or TaxAct or send it to your tax professional.

Learn more about the CoinLedger

Врска со синџири 

Chainlink е децентрализирана Oracle мрежа. Проектот ја решава основната слабост на блокчејн технологијата: нејзината природна изолација. Chainlink внесува надворешни податоци во паметни договори, а овој слој за апстракција на блокчејн игра клучна улога во интегрирањето на блокчејнот со реалниот свет. Цените доводи остануваат основната апликација, но потенцијалот на Chainlink се протега многу подалеку од ова. 

Затворање мисли 

Раните инвеститори ја поздравија објавата за согорување на знаци на Uniglo, а инвеститорите сè уште имаат шанса да ја искористат оваа можност. Висок аналитичар го наведе нагорниот потенцијал на Uniglo како: „искрено доста застрашувачки“ и може да биде едно од најдобрите лансирања во 2022 година.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.