Најдобрите 5 Токени за Месец Октомври 2022 Година

Топ 5 Најдобри Altcoins во Октомври Оваа Година

Екосистемот на дигитални валути беше сведок на многу нестабилна година и многу динамичен тренд на цените овој октомври заедно со најновите податоци за инфлацијата што беа објавени минатата недела. Комбинираната пазарна капитализација на крипто сè уште е во тренд под реперот од 1 трилион долари, нагласувајќи колку негативни трендови имаат испечатено повеќето врвни дигитални валути досега оваа година.

Помеѓу сите овие, некои алткоини се истакнаа во однос на еластичноста и ценовната разлика. Еве еден извештај на најдобрите 5 алткоини со високи перформанси во периодот од 1ви Октомври до денес 20ти Октомври и основите кои го поттикнуваат нивниот раст.

Топ 5 Алткоини со високи перформанси во октомври

1. AllianceBlock (ALBT)

  • 74 милиони долари

AllianceBlock е нов протокол кој е позициониран да обезбеди мост помеѓу традиционалните и дигиталните пазари на капитал за корисниците на Web3.0. Во неговото јадро, облеката се обидува да покаже како традиционалните финансии би биле дизајнирани денес со актуелната технологија. 

Дека AllianceBlock е во тренд е показател дека повеќе корисници почнуваат да ги ценат неговите понуди. 

Според податоците од Coingecko, токенот ALBT се менува на 0,058814 долари, што е зголемување за 57,4% во текот на изминатите 2 недели и над 38,8% бесплатен раст од 30 дена. Со вклучување меѓу првите најпребарувани монети на Coingecko, ALBT е веројатно на пат да види подобри денови пред нас.

2. Choise.com (CHO)

  • 1 милијарда долари

Choise.com е екосистем кој се обидува да ги донесе придобивките од децентрализираните (DeFi) и довербата/стабилноста на централизираните (CeFi) финансиски услуги во MetaFi на нова група корисници на Web3.0. Choise.com нуди широк асортиман на продукти со принос, вклучувајќи осигурување на Crypto Price, NFT каматни сметки и Web3.0 каматни сметки и продолжува да развива други, давајќи им на своите корисници голема можност да изберат кој производ најдобро одговара на нивните инвестициски цели.

Растот на Choise.com и неговиот CHO зависи од неговата висока употребливост, родена од различни рампи за вклучување/исклучување и беспрекорно мешање на CeFi и DeFi под еден покрив. Токенот CHO се тргува по цена од 0,941506 долари со позитивна маржа во изминатите 14 дена. И покрај крипто-зимата, токенот CHO е отпорен, а неговата моментална цена е 138% над нејзината ниска за сите времиња (ATL) од 0,39 долари.

Вреди да ги направи чекорите во последно време, не беше изненадувачки да се најде CHO меѓу врвните трендовски токени на Coingecko во периодот од 7 дена.

3. AssetMantle (MNTL)

  • 342 милиони долари

AssetMantle е означена како пазарна рамка со незаменливи токени (NFT) со повеќе закупци која им овозможува на креаторите и колекционерите безбедно да создаваат, поседуваат и тргуваат со дигитални средства на неговиот брз блокчејн. 

Токенот MNTL вреди 0,058054 долари и одржува раст од 11% во периодот од неделата до датумот. Како алткоин со ниска капа, AssetMantle е исто така интересен знак што инвеститорите го ставаат на нивната листа за следење, имајќи предвид дека има поголема склоност за раст на среден до долг рок.

4. Evmos (GMX)

  • 499 милиони долари

Evmos е високофункционален давател на услуги за инфраструктура што им овозможува на програмерите во екосистемот Космос да креираат и стартуваат апликации што се компатибилни со протоколите на виртуелната машина на Ethereum (EVM). 

Улогата на Evmos како подготвен производ за задоволување на приспособена потреба е очигледна со неговата моментална популарност и перформанси, во однос на поширокиот екосистем на криптовалути. Евмос моментално е по цена од 1,60 долари и има 14,3% од почетокот на октомври, покажувајќи единствен потенцијал за попозитивен раст во блиска иднина.

5. Quant (QNT)

  • 2,85 милијарди долари

Quant е постојан врвен перформанс во екосистемот на дигитални валути, проширувајќи го својот досег како протокол изграден како оперативен систем дистрибуирана ledger технологија – и Overledger Network – за поврзување на различни блокчејн мрежи. За она што го нуди, инвеститорите особено покажаа огромен интерес за Quant, со видлив раст забележан во цената на монетата.

Токенот QNT се тргува за 217 долари и забележа раст од 18% во изминатите 24 часа, 40,3% во изминатата недела и повеќе од 103% во текот на изминатиот месец за да го направи еден од најразновидните алткоини на сечиј радар за ова месец.

Altcoins се на позитивниот пат 

Индустријата се шири, а пониските алткоини во однос на пазарната капитализација покажаа огромна енергија и популарност кај поголемиот дел од инвеститорите на мало. За алткоините прикажани овде, од Choise.com до Evmos меѓу другите, едно е очигледно, сите тие отелотворуваат уникатен случај на употреба и решаваат насочени предизвици во денешниот крипто екосистем.

Одрекување

Секоја информација напишана во ова соопштение за печатот или спонзорирана објава не претставува инвестициски совет. Crypto.Mk не поддржува и нема да одобри никакви информации за која било компанија или поединец на оваа страница. Читателите се охрабруваат да направат сопствено истражување и да направат какви било активности врз основа на нивните сопствени наоди, а не од која било содржина напишана во ова соопштение за печатот или спонзорирана објава. Crypto.Mk е и нема да биде одговорен за каква било штета или загуба предизвикана директно или индиректно од употребата на која било содржина, производ или услуга спомената во ова соопштение за печатот или спонзорирана објава.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.