NFT Битката Помеѓу Solana и Cardano Може да го Има Овој Неверојатен Победник

Во текот на изминатите неколку месеци, конкуренцијата меѓу Solana (SOL) и Cardano (ADA) стана далеку посилна. Една индустрија каде што овие проекти жестоко се борат е пазарот NFT. Сепак, конкуренцијата меѓу овие две иницијативи стана поинтензивна откако беше воведено ажурирањето на Vasil.

Според крипто специјалисти, во текот на изминатите неколку недели, Cardano добива на сила на Solana NFT во однос на популарноста. Обемот на трговијата NFT на Blockchain Cardano неодамна го засени Solana, според статистичките податоци објавени од страна на голем број крипто специјалисти.

Според крипто специјалистите, неодамнешниот напад на Solana имаше значително влијание врз неговата популарност на NFT. Пред една недела беше хакирана платформата за тргување DeFi Mango Markets базирана на Solana, што предизвика многу инвеститори да ја изгубат довербата во мрежата. Силното и непробојно обезбедување на синџирот Cardano не е променето.

Дополнително, за оваа есен придонесе и растечката активност на Cardano NFT, привлекувајки многу инвеститори. Ова е веројатно по ажурирањето на Vasil. Сепак, NFT-ите на Bitgert (BRISE) може да бидат премногу силни за да можат да се натпреваруваат со Solana и Cardano NFT.

Огромно Влијание на Bitgert NFTs

Се очекува пазарот Bitgert NFT да ја револуционизира индустријата. И покрај тоа што пазарот на Brise NFT сè уште не е лансиран, постојат големи позитивни надежи за него. Најбрзите Blockchain на пазарот и Blockchain со нулта цена на гас ќе го напојуваат пазарот на Bitgert NFT.

За секоја трансакција на Blockchain Bitgert BRC20, има нула надомест за гас (0,00000001 УСД) и стапка на трансакција од 100 илјади TPS. BRC20 сега е најмоќниот и најпривлечен Blockchain на располагање. Тоа ќе биде најпримамливо за фановите на NFT бидејќи пазарот на NFT ќе работи на овој Blockchain.
Друга причина зошто пазарот на Bitgert NFT може да работи подобро од Solana и Cardano е неговото високо ниво на безбедност. Како резултат на тоа, може да очекуваме одлични пазарни перформанси за BRISE NFT во текот на следните денови. Дополнително, има и други достигнувања околу Bitgert.

Заклучок

И покрај конкуренцијата на Solana и Cardano NFT, Bitgert NFT имаат големи шанси да ги надминат наскоро. Поради цената на бензинот од 0 долари и брзата брзина на трансакции, значителен дел од проектите и многу љубители на NFT ќе се приклучат на пазарот Brise NFT, веднаш штом ќе се воспостави.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *